VARNOST

Veliko zabave – zagotovljeno

Maksimalna moč zahteva maksimalno varnost: kdor spusti SEAT Leona CUPRA na cestišče, mora biti prepričan, da ga lahko nadzira: številni zanesljivi aktivni in pasivni varnostni sistemi pripomorejo k temu, da lahko do konca izživite svojo strast za volanom.

SISTEM ZA NADZOR PROMETA FRONT ASSIST

Hitrejše zaustavljanje

Če vozilo pred vami nenadoma upočasni, to prepozna avtomatski sistem za merjenje hitrosti in vas pravočasno opozori. Hkrati odzivnost zavorne asistence postane občutljivejša. Če zaviranje ni dovolj močno, sistem ustrezno poveča zavorni tlak.

Paket asistenčnih sistemov z asistenco za dolge luči

Varnost v pravi luči

Asistenca za dolge luči se odzove na različne svetlobne razmere ter vedno dobro in karseda daleč osvetli cesto. Pri tem za vas tudi prevzame preklop luči in zagotovi, da ne bi slepili vozil iz nasprotne smeri. Zato vam ni treba preklapljati med dolgimi in zasenčenimi lučmi.

Paket asistenčnih sistemov z asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu

Na pravi poti

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da zaznava oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

TEMPOMAT Z AVTOMATSKIM URAVNAVANJEM RAZDALJE (ACC)

Na razdalji

Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC) meri oddaljenost, smer in hitrost vozila pred vami z radarjem, ki je integriran v mreži hladilnika. Tako avtomatsko prilagodi hitrost in ohrani optimalno varnostno razdaljo.

ELEKTRONSKI STABILIZACIJSKI PROGRAM

Vse pod nadzorom

Elektronski stabilizacijski program ESC preprečuje zanašanje koles, tako da prepozna kritične situacije, kot je nevarnost zdrsa pri previsoki hitrosti, poledici, mokrem cestišču ali ob nenadnih izogibanjih. Tako zagotavlja stabilnost na domala vsaki podlagi. Ali to želite, je v celoti odvisno od vas: sistem je mogoče preprosto izklopiti.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Čas za odmor

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži alarm in priporoči odmor.

FUNKCIJA SAMODEJNEGA ZAVIRANJA PO TRKU

Pravilen odziv

Če pa kljub temu pride do nesreče, sistem aktivira funkcijo samodejnega zaviranja po trku. Ta samodejno zaustavi SEAT Leon CUPRA, da prepreči morebitne posledične trke z drugimi vozili ali ovirami.

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu