VARNOST

SERIJSKA VARNOST

Športni SEAT Leon SC zanesljivo uporablja svojo moč. Dinamični kupe je poln najsodobnejših varnostnih funkcij, da ste lahko z dobrim občutkom na poti - in popolnoma uživate v vožnji.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Vedno imeti vse pred očmi

Ta priročni sistem s kamero prepozna prometne znake in prikaže informacije na zaslonu. Tudi ko postanejo stvari nepregledne, imate vse pred očmi.

ZIMSKI TEST

Nadpovprečen tudi pri temperaturah pod ničlo

Inženirji SEAT so SEAT Leon SC testirali v mrazu in drugih skrajnih pogojih, da bi videli, kako se odzivajo trakcija, stabilnost, zavorni sistemi in klimatiziranje, ko je vozilo na robu svojih zmogljivosti. Zelo zahteven test - vendar pa se je SEAT Leon SC izjemno izkazal.

ASISTENCA ZA OHRANJANJE SMERI NA VOZNEM PASU LANE ASSIST

Zadnje opozorilo

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da zaznava oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Čas je za odmor

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži alarm in priporoči odmor.

TEMPOMAT Z AVTOMATSKIM URAVNAVANJEM RAZDALJE

Ostanite na razdalji

Z radarjem, integriranim v mrežo hladilnika SEAT Leona, tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC meri razdaljo, smer in hitrost spredaj vozečih vozil. Tako avtomatsko prilagodi hitrost in ohrani optimalno varnostno razdaljo. Preprosto in varno.

FUNKCIJA SAMODEJNEGA ZAVIRANJA PO TRKU

Prvi pomočnik

Če pa kljub temu pride do nesreče, sistem aktivira funkcijo samodejnega zaviranja po trku. Ta samodejno zaustavi SEAT Leona, da prepreči morebitne posledične trke z drugimi vozili ali ovirami. Tako lahko postane rešitelj po trku.

ASISTENCA ZA DOLGE LUČI

Brihtna glavica

Asistenca za dolge luči se odzove na različne svetlobne razmere ter vedno dobro in karseda daleč osvetli cesto. Pri tem za vas tudi prevzame preklop luči in zagotovi, da ne bi slepili vozil iz nasprotne smeri. Zato vam ni treba preklapljati med dolgimi in zasenčenimi lučmi.

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu