VARNOST

Zanesljiva varnost

V prostornem in varnem SEAT Leonu ST lahko z družino uživate na vsaki vožnji. Že pri zasnovi in razvoju so bili varnostni sistemi in ukrepi v središču pozornosti - tako lahko, čim primete za volan, vse skrbi pustite za sabo. Ne glede na to, kam ste namenjeni.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Vedno imeti vse pred očmi

Ta priročni sistem s kamero prepozna prometne znake in jih prikaže na zaslonu. Tudi ko postanejo stvari nepregledne, imate vse pred očmi.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Čas za odmor

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži alarm in priporoči odmor.

ASISTENCA ZA OHRANJANJE SMERI NA VOZNEM PASU LANE ASSIST

Nikoli več ne boste zašli s poti

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da analizira oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

TEMPOMAT Z AVTOMATSKIM URAVNAVANJEM RAZDALJE

Ostanite na razdalji

Z radarjem, integriranim v mrežo hladilnika SEAT Leona, tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC meri razdaljo, smer in hitrost spredaj vozečih vozil. Na ta način avtomatsko prilagodi hitrost in ohrani optimalno varnostno razdaljo. Preprosto in varno.

ASISTENCA ZA DOLGE LUČI

Brihtna glavica

Asistenca za dolge luči se odzove na različne svetlobne razmere ter vedno dobro in karseda daleč osvetli cesto. Pri tem za vas tudi prevzame preklop luči in zagotovi, da ne bi slepili vozil iz nasprotne smeri. Zato vam ni treba preklapljati med dolgimi in zasenčenimi lučmi.

DODATKI

Tu ste lahko varni

VARNOSTNE BLAZINE

Varnost ima prednost: v SEAT Leonu ST sedem varnostnih blazin skrbi za dober občutek, da je zaščita vedno optimalna. Zraven spadajo čelni in stranski varnostni blazini za voznika in sovoznika, kolenska varnostna blazina na voznikovi strani ter sistemi varnostnih blazin za glavo spredaj in zadaj.

FUNKCIJA SAMODEJNEGA ZAVIRANJA PO TRKU

Če pa kljub temu pride do nesreče, sistem aktivira funkcijo samodejnega zaviranja po trku. Ta samodejno zaustavi SEAT Leona, da prepreči morebitne posledične trke z drugimi vozili ali ovirami. Tako lahko postane rešitelj po trku.

SISTEM ZA NADZOR PROMETA FRONT ASSIST

Sistem za nadzor okolice Front Assist z radarskim senzorjem prepozna kritične razdalje in pomaga pri krajšanju zavorne poti. V nevarnih situacijah sistem voznika opozori z optičnimi in zvočnimi signali ter kratkim zaviranjem. Obenem sistem pripravi vozilo na morebitno zaviranje v sili. Če voznik nato zavira, ima na voljo polno zavorno moč.

EURO-NCAP

Preverjen in ocenjen z odlično

5 zvezdic na preizkusnem trčenju Euro-NCAP ne prejmeš kar tako. Leon ST je svojo varnost dokazal v zahtevnih testih. Z najboljšo oceno za najvarnejše vozilo. Vozilo, ki vas in vašo družino ščiti kot le malokdo. Zaradi tega smo nanj že nekoliko ponosni.

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu