VARNOST

Na teren – ampak varno!

Roke na volanu, pozornost na poti, ki je pred vami - za vse drugo poskrbi SEAT Leon X-PERIENCE, ki je bil razvit s številnimi asistenčnimi in varnostnimi sistemi, ki vedno optimalno ščitijo potnike. Tako bo vsaka vožnja prava dogodivščina!

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Vedno imeti vse pred očmi

Ta priročni sistem s kamero prepozna prometne znake in jih prikaže na zaslonu. Tudi ko postanejo stvari nepregledne, imate vse pred očmi.

ASISTENCA ZA OHRANJANJE SMERI NA VOZNEM PASU LANE ASSIST

Vedno na voznem pasu

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da zaznava oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Utrujeni?

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži alarm in priporoči odmor. Upoštevajte dober nasvet: privoščite si odmor in potem spočiti nadaljujte z vožnjo.

FUNKCIJA SAMODEJNEGA ZAVIRANJA PO TRKU

Druga možnost

Če pa kljub temu pride do nesreče, sistem aktivira funkcijo samodejnega zaviranja po trku. Ta samodejno zaustavi SEAT Leona, da prepreči morebitne posledične trke z drugimi vozili ali ovirami. Tako lahko postane rešitelj po trku.

SISTEM ZA NADZOR PROMETA FRONT ASSIST

Predvideti nevarnosti

Sistem za nadzor okolice Front Assist z radarskim senzorjem prepozna kritične razdalje in pomaga pri krajšanju zavorne poti. V nevarnih situacijah sistem voznika opozori z optičnimi in zvočnimi signali ter kratkim zaviranjem. Obenem sistem pripravi vozilo na morebitno zaviranje v sili. Če voznik nato zavira, ima na voljo polno zavorno moč.

ASISTENCA ZA DOLGE LUČI

Brihtna glavica

Asistenca za dolge luči se odzove na različne svetlobne razmere ter vedno dobro in karseda daleč osvetli cesto. Pri tem za vas tudi prevzame preklop luči in zagotovi, da ne bi slepili vozil iz nasprotne smeri. Čim senzor kamere prepozna nasproti vozeča vozila, avtomatsko preklopi dolge luči na zasenčene luči. S tem vožnja ne postane le preprostejša, temveč tudi varnejša.

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu