VARNOST

VARNA NALOŽBA

Varnost vaše družine je najpomembnejša. Na to smo mislili že pri razvoju SEAT Leona: z najsodobnejšimi varnostnimi tehnologijami ščiti vas in vaše najdražje v vseh okoliščinah in pri vsaki vožnji. Ker smo poskrbeli za vse to, ste v njem lahko sproščeni.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Vedno imeti vse pred očmi

Ta priročni sistem s kamero prepozna prometne znake in prikaže informacije na zaslonu. Tudi ko postanejo stvari nepregledne, imate vse pred očmi.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Pomemben opozorilni klic

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži alarm in priporoči odmor.

ASISTENCA ZA OHRANJANJE SMERI NA VOZNEM PASU LANE ASSIST

Nikoli več na napačnem pasu

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da zaznava oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, izda vizualni signal in vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

ASISTENCA ZA DOLGE LUČI

Varnost v pravi luči

Asistenca za dolge luči se odzove na različne svetlobne razmere ter vedno dobro in karseda daleč osvetli cesto. Pri tem za vas tudi prevzame preklop luči in zagotovi, da ne bi slepili vozil iz nasprotne smeri. Zato vam ni treba preklapljati med dolgimi in zasenčenimi lučmi.

VEČ VARNOSTNE OPREME

Varno je varnejše

1
2
3
4
1
VARNOSTNE BLAZINE

Varnost ima prednost: v SEAT Leonu sedem varnostnih blazin skrbi za dober občutek, da je zaščita vedno optimalna. Zraven spadajo čelni in stranski varnostni blazini za voznika in sovoznika, kolenska varnostna blazina na voznikovi strani ter sistemi varnostnih blazin za glavo spredaj in zadaj.

2
ISOFIX

SEAT Leon s 5 vrati je opremljen z varnostnim sistemom za otroške sedeže ISOFIX, ki omogoča hitro in varno pritrjevanje dveh otroških sedežev na zadnji sedežni klopi. S tem so vaši najmanjši odlično zavarovani - vi pa popolnoma brez skrbi.

3
OPOZORILNIK ZA TLAK

Poškodba pnevmatike lahko poskrbi za neprijetno presenečenje. Zato sistem za nadzor tlaka nadzira tlak in vas obvesti o prvih poškodbah. S tem se ne izognete samo poškodbam, temveč tudi prihranite gorivo - in vse poteka v redu.

4
TEMPOMAT Z AVTOMATSKIM URAVNAVANJEM RAZDALJE

Z radarjem, integriranim v mrežo hladilnika Leona, tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC meri razdaljo, smer in hitrost spredaj vozečih vozil. Na ta način avtomatsko prilagodi hitrost in ohrani optimalno varnostno razdaljo. Preprosto in varno.

EURO-NCAP

Z varnostjo čisto na vrhu

5 zvezdic na preizkusnem trčenju Euro-NCAP ne prejmeš kar tako. Leon s 5 vrati je svojo varnost dokazal v zahtevnih testih. Z najboljšo oceno za najvarnejše vozilo. Vozilo, ki vas in vaše najdražje ščiti kot le malokdo. Zaradi tega smo nanj že nekoliko ponosni.

Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu