VARNOST

Brez tveganja

SEAT Mii predstavlja veliko mero užitka pri vožnji - pri tem pa nikoli ne zanemarja varnosti. S sodobnimi aktivnimi in pasivnimi varnostnimi sistemi je dosegel prepričljivih pet zvezdic pri preizkusnem trčenju Euro-NCAP.

ABS

Boljše zaviranje

Antiblokirni sistem ABS nudi podporo pri progresivnem zaviranju in onemogoča blokiranje koles. Ker pri tem vodljivost vozila ni omejena, se lahko nadzorovano in varno zaustavite.

Varnostne blazine

Prav gotovo celovita zaščita

SEAT Mii nudi celovito zaščito: dve varnostni blazini za voznika in sovoznika ter stranski varnostni blazini za glavo in prsni koš zagotavljajo dober občutek, da je vsak potnik vedno optimalno zaščiten.

ESP

Varna zadeva

Dobro je vedeti, da imaš podporo. Še zlasti ko gre za varnost pri vožnji. Zato sta v vozilu ESC in mestna funkcija zaviranja v sili: ESC z asistenco pri speljevanju na klancu blokira zavore po sprostitvi še nadaljnji dve sekundi in onemogoča premikanje nazaj. Serijska mestna funkcija zaviranja v sili nadzira promet pred vami pri hitrosti do 30 km/h in avtomatsko zavira ob ovirah, da v najboljšem primeru v celoti prepreči trke.

ASISTENČNI SISTEMI

Naj vam bo udobno

1
2
3
4
1
TEMPOMAT

Tempomat na daljših potovanjih občutno pripomore k udobju: na volanu nastavite želeno hitrost in sistem jo vzdržuje avtomatsko.

2
ULTRAZVOČNI PARKIRNI SISTEM

Senzorji ultrazvočnega parkirnega sistema pri parkiranju merijo oddaljenost med vozilom SEAT Mii in morebitnimi ovirami zadaj. Tako vas akustični opozorilni signal z lahkoto usmeri v vsako prosto parkirno mesto.

3
OGREVANI ZUNANJI VZVRATNI OGLEDALI

Najboljša vidljivost pri vsakem vremenu: električno nastavljivi in ogrevani zunanji vzvratni ogledali je mogoče preprosto nastaviti z notranje strani - in ogledali sta vedno brez zmrzali in se ne rosita.

4
SPREDNJI MEGLENKI

Zaradi megle, dežja ali snega vožnja ni ravno prijetna. Sprednji meglenki poskrbita, da ob vsakem vremenu dobro vidite in ste vidni.

ISOFIX

Velika prednost za malčke

SEAT Mii je opremljen z varnostnim sistemom za otroške sedeže ISOFIX, ki omogoča hitro in varno pritrjevanje dveh otroških sedežev na zadnji sedežni klopi. S tem so vaši najmanjši odlično zavarovani - vi pa popolnoma brez skrbi.

Dnevne LED-luči

Vse pred očmi

Dnevne LED-luči ne poudarjajo samo slogovnega nastopa vozila SEAT Mii: predvsem je bolj prepoznaven za ostala vozila in pešce - in s tem varnejši.

Dobro počutje

Popolni detajli

SEAT Mii je naš sopotnik za vsak letni čas. Pozimi vas ohranja tople, poleti pa v njem ohranite hladno kri. Vse za vašo varnost pri največjem udobju.