Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.
VARNOST

Zanesljiva varnost

SEAT Alhambra je opremljena s številnimi aktivnimi in pasivnimi varnostnimi sistemi, zato ste pri vožnjah z najdražjimi vedno varni - med drugim zaradi sedmih varnostnih blazin. Za to je bila tudi na preizkusnem trčenju Euro-NCAP nagrajena s petimi zvezdicami. SEAT Alhambra je pač družinski član, na katerega se lahko zanesete.

Sistem za zaznavanje mrtvega kota Blind Spot Detection

Uživajte v sproščeni vožnji

S priročnim sistemom za zaznavanje mrtvega kota bo menjava voznega pasu še preprostejša. Optični signal v zunanjem ogledalu vas opozori pred vozili, ki se vam približujejo v mrtvem kotu. S to varnostno značilnostjo lahko uživate v vsaki vožnji.

ASISTENCA ZA OHRANJANJE SMERI NA VOZNEM PASU LANE ASSIST

Nikoli več na napačnem pasu

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da zaznava oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Čas za odmor

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži alarm in priporoči odmor.

7 VARNOSTNIH BLAZIN

Sedemkratno varni

Varnost ima prednost: v SEAT Alhambri sedem varnostnih blazin skrbi za dober občutek, da je zaščita vedno optimalna. Zraven spadajo čelni in stranski varnostni blazini za voznika in sovoznika, kolenska varnostna blazina na voznikovi strani ter sistemi varnostnih blazin za glavo spredaj in zadaj.

DODATKI

Več varnosti

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Ta priročni sistem s kamero prepozna prometne znake in prikaže informacije na zaslonu. Tudi ko postanejo stvari nepregledne, imate vse pred očmi.

ISOFIX

SEAT Alhambra je opremljena z varnostnim sistemom za otroške sedeže ISOFIX, ki omogoča hitro in varno pritrjevanje treh otroških sedežev na zadnji sedežni klopi. S tem so vaši najmanjši odlično zavarovani - vi pa popolnoma brez skrbi.

Funkcija samodejnega zaviranja po trku

Če pa kljub temu pride do nesreče, sistem aktivira funkcijo samodejnega zaviranja po trku. Ta samodejno zaustavi SEAT Alhambro, da prepreči morebitne posledične trke z drugimi vozili ali ovirami.

DINAMIČNE SMERNE LUČI Naslednji ovinek pride prav gotovo

Dinamične smerne luči kot sestavni del biksenonskih žarometov sledijo premikom volana in bolje osvetlijo ovinke pri vožnji. Tako lahko hitreje prepoznate potek ovinka in morebitne ovire - in imate več časa za odzivanje v skrajnih okoliščinah.

EURO-NCAP

Zvezdni trenutek za varnost

Pet zvezdic na preizkusnem trčenju Euro-NCAP ne prejmeš kar tako. SEAT Alhambra je varnost dokazala pri zahtevnih testih: z najboljšo oceno za najvarnejše vozilo. Družinski enoprostorec, ki vas in vaše najdražje ščiti kot le malokdo. Zaradi tega smo nanj že nekoliko ponosni.