Varnost

Zanesljiva varnost.

SEAT Alhambra je opremljena s številnimi aktivnimi in pasivnimi varnostnimi sistemi, zato ste v vožnji z najdražjimi vedno varni - med drugim tudi zaradi sedmih varnostnih blazin. Za to je bila tudi na preizkusnem trčenju Euro-NCAP nagrajena s petimi zvezdicami. SEAT Alhambra je pač družinski član, na katerega se lahko zanesete.

Sistem za zaznavanje mrtvega kota Blind Spot Detection

Uživajte v sproščeni vožnji

S priročnim sistemom za zaznavanje mrtvega kota bo menjava voznega pasu še preprostejša. Optični signal v zunanjem ogledalu vas opozori pred vozili, ki se vam približujejo v mrtvem kotu. S to varnostno značilnostjo lahko uživate v vsaki vožnji.

Asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist

Nikoli več na napačnem pasu.

Asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu pomaga pri preprečevanju pogostega vzroka nesreč, tako da zaznava oznake na cestišču. Ko sistem prepozna, da ste nehote zapustili vozni pas, vas nežno usmeri nazaj. Neke vrste visokotehnološki angel varuh torej.

7 varnostnih blazin

Sedemkratno varni.

Varnost ima prednost: v SEAT Alhambri sedem varnostnih blazin skrbi za dober občutek, da je zaščita vedno optimalna. Zraven spadajo čelni in stranski varnostni blazini za voznika in sovoznika, kolenska varnostna blazina na voznikovi strani ter sistemi varnostnih blazin za glavo spredaj in zadaj.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika Tiredness Recognition

Čas za odmor.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika po premikih volana prepozna, ali je voznik utrujen. Če prepozna zaspanega voznika, sistem sproži opozorilo in priporoči odmor.

Dodatki

Več varnosti.

Prepoznavanje prometnih znakov

Ta priročni sistem s kamero prepozna prometne znake in prikaže informacije na zaslonu. Tudi ko postanejo stvari nepregledne, imate vse pred očmi.

Isofix

SEAT Alhambra je opremljena z varnostnim sistemom za otroške sedeže ISOFIX, ki omogoča hitro in varno pritrjevanje treh otroških sedežev na zadnji sedežni klopi. S tem so vaši najmanjši odlično zavarovani - vi pa popolnoma brez skrbi.

Funkcija samodejnega zaviranja po trku

Če pa kljub temu pride do nesreče, sistem aktivira funkcijo samodejnega zaviranja po trku. Ta samodejno zaustavi SEAT Alhambro, da prepreči morebitne posledične trke z drugimi vozili ali ovirami.

Želite izvedeti več o SEAT Alhambri?

* Asistenčni sistemi so elektronske dodatne naprave v motornih vozilih za podporo vozniku v določenih situacijah. Ti sistemi pa imajo fizikalne in sistemsko pogojene omejitve ter ne prevzemajo odgovornosti voznika za vodenje vozila. Pred prvo vožnjo v navodilih za uporabo preverite, na kakšen način vas podpirajo asistenčni sistemi.