Varnost

Vožnja brez strahu.

Nič ni pomembnejše od zadostne varnosti. Zato smo pri izdelavi SEAT Arone imeli v mislih zlasti vašo varnost. Vaša zaščita je za nas najpomembnejša.

Senzor za mrtvi kot

Videli boste, da prihajajo.

Pri svojih manevrih se lahko v celoti zanesete na našo tehniko. SEAT Arona ima lahko vključeno asistenco za mrtvi kot (senzor za mrtvi kot), ki vas opozori na bližajoča se vozila, preden zamenjate vozni pas.

ACC - Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje s sistemom za nadzor prometa Front Assist

Kar pogumno. Zaščiteni ste.

SEAT Arona ima lahko nekaj posebnih orodij. Denimo sistem za nadzor prometa. Ko vozilo pred vami nenadoma zavre, se sistem takoj odzove in vzdržuje varno razdaljo. Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje vam omogoča, da ostanete zbrani pri konstantni hitrosti.

Varnostni sistemi

Bodite brez obveznosti.

Senzor za mrtvi kot z opozorilom na prečni promet zadaj

Želite zapustiti parkirno mesto na cesti z gostim prometom? Brez skrbi. Senzor za mrtvi kot z opozorilom na prečni promet zadaj Rear Cross Traffic Alert zaustavi vašo SEAT Arono, če je za vašim vozilom drugo vozilo ali objekt. Vi lahko skrbite samo za to, v katero smer boste nadaljevali vožnjo.

Funkcija samodejnega zaviranja po trku

Če bi prišlo do trka, se funkcija samodejnega zaviranja po trku zelo hitro odzove in prepreči nadaljnje trke. Zdaj imate nadzor nad vozilom. Zaradi dvojne zaščite lahko vedno ostanete sproščeni.

Zaznavanje utrujenosti voznika

Tudi najbolj pogumni včasih potrebujejo odmor. Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika nadzira vaš način vožnje pri SEAT Aroni, zazna, kdaj ste utrujeni, in predlaga odmor.

Asistenca za speljevanje na klancu

Ali želite navkreber? Uspelo vam bo.

Klanci niso vaša stvar? Zahvaljujoč asistenci za speljevanje na klancu niso več prava ovira. Ta asistenca namreč shrani in zabeleži zavorni tlak, da lahko po najbolj strmih poteh speljete brez ročne zavore.

Kamera za vzvratno vožnjo s parkirno asistenco

Pomoč pri inteligentnih manevrih.

V ozko parkirno mesto hočete parkirati vzvratno. SEAT Arona nima nobenih težav z ovirami zadaj in spredaj. Kamera za vzvratno vožnjo kaže predlagano pot na zaslonu, parkirna asistenca s krmilno avtomatiko pa opravi preostalo.

DIGITALNI KOMBINIRANI INSTRUMENT

Konec odvračanja pozornosti.

Osredotočite se le na cesto. Vse drugo bo opravil digitalni kombinirani instrument.

Želite izvedeti več o SEAT Aroni?

* Asistenčni sistemi so elektronske dodatne naprave v motornih vozilih za podporo vozniku v določenih situacijah. Ti sistemi pa imajo fizikalne in sistemsko pogojene omejitve ter ne prevzemajo odgovornosti voznika za vodenje vozila. Pred prvo vožnjo v navodilih za uporabo preverite, na kakšen način vas podpirajo asistenčni sistemi.