Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.
VARNOST

Vožnja brez strahu.

Nič ni pomembnejše od zadostne varnosti. Zato smo pri izdelavi nove SEAT Arone imeli v mislih zlasti vašo varnost. Vaša zaščita je za nas najpomembnejša.

SENZOR ZA MRTVI KOT

Vidite, da prihajajo.

Pri svojih manevrih se lahko v celoti zanesete na našo tehniko. V novo SEAT Arono je vgrajena asistenca za mrtvi kot (senzor za mrtvi kot), ki vas opozori na bližajoča se vozila, preden zamenjate vozni pas.

ACC – TEMPOMAT Z AVTOMATSKIM URAVNAVANJEM RAZDALJE S SISTEMOM ZA NADZOR PROMETA FRONT ASSIST

Kar pogumno. Zaščiteni ste.

Nova SEAT Arona ima nekaj posebnih orodij. Denimo sistem za nadzor prometa. Ko vozilo pred vami nenadoma zavre, se sistem takoj odzove in vzdržuje varno razdaljo. Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje zagotavlja, da ste na poti s prilagojeno razdaljo. Tako lahko ostanete zbrani pri konstantni hitrosti.

 

VARNOSTNI SISTEMI

Bodite brez obveznosti.

SENZOR ZA MRTVI KOT Z ZAZNAVANJEM PREČNEGA PROMETA

Želite zapustiti parkirno mesto na cesti z gostim prometom? Brez skrbi. Senzor za mrtvi kot z zaznavanjem prečnega prometa zaustavi vašo novo SEAT Arono, če je za vašim vozilom drugo vozilo ali objekt. Vi lahko skrbite samo že za to, v katero smer boste nadaljevali vožnjo.

Funkcija samodejnega zaviranja po trku

Če bi prišlo do trka, se funkcija samodejnega zaviranja po trku zelo hitro odzove in prepreči nadaljnje trke. Zdaj imate nadzor nad vozilom. Zaradi dvojne zaščite lahko vedno ostanete sproščeni.

ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Tudi najbolj pogumni včasih potrebujejo odmor. Zaznavanje utrujenosti voznika nadzira vaš način vožnje pri novi SEAT Aroni, zazna, kdaj ste utrujeni, in predlaga odmor.

ASISTENCA ZA SPELJEVANJE NA KLANCU

Ali želite navkreber? Uspelo vam bo.

TAKO DELUJE.

Klanci niso vaša stvar? Zahvaljujoč asistenci za speljevanje na klancu niso več prava ovira. Ta asistenca namreč shrani in zabeleži zavorni tlak, da lahko po najbolj strmih poteh speljete brez ročne zavore.

KAMERA ZA VZVRATNO VOŽNJO S PARKIRNO ASISTENCO

Pomoč pri inteligentnih manevrih.

V ozko parkirno mesto hočete parkirati vzvratno. Nova SEAT Arona nima nobenih težav z ovirami zadaj in spredaj. Kamera za vzvratno vožnjo kaže predlagano pot na zaslonu, parkirna asistenca s krmilno avtomatiko pa opravi preostalo.