Kaj je WLTP?

Koliko goriva porabi vozilo? Družba SEAT lahko na to vprašanje s poenotenim voznim ciklom WLTP poda točnejši odgovor. Novi postopek za merjenje porabe goriva in emisij CO2 se ravna po vsakodnevnem načinu vožnje in je septembra 2017 nadomestil standard NEVC.

WLTP je angleška kratica za "Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedure". V slovenščini bi to bil "globalno usklajeni preizkusni postopek za lahka vozila" in opisuje nov postopek preverjanja, ki določa porabo goriva posameznega vozila. Na podlagi podatkov o realni vožnji, zbranih po vsem svetu, bo v prihodnosti mogoče tudi v laboratoriju simulirati realistično vožnjo z avtomobilom. WLTP ne upošteva le različnih situacij in hitrosti v cestnem prometu, ampak tudi različne izvedbe opreme in razrede dovoljene skupne mase vozila.

Zapri
Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke