Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Vodstvo

Enostavna mobilnost.

Leto 2018 predstavlja še eno rekordno leto za znamko SEAT. Družba SEAT je s povečano prodajo in večjo paleto produktov ter širitvijo na nove trge dosegla neverjetno rast in izjemen uspeh v celotnem letu ter predano nadaljuje svojo pot v prihodnost digitalizacije in mobilnosti.

Za prihodnost utrjeno podjetje

Luca de Meo

Predsednik nadzornega odbora SEAT dr. Herbert Diess in predsednik uprave SEAT Luca de Meo delita svojo vizijo prihodnosti mobilnosti in opisujeta vlogo znamke SEAT pri njenem ustvarjanju.  

SEAT izvršni odbor

Izvršni odbor

Upravni odbor družbe se je na seji 28. februarja 2018 dogovoril, da bo dr. Andreas Tostmann odstopil kot podpredsednik za področje Proizvodnja in logistika z dnem 31. januarja 2018. Na njegov položaj je odbor imenoval dr. Christiana Vollmerja, ki bo funkcijo prevzel 1. julija 2018. Dodatno je s 30. septembrom 2018 ukinjen položaj podpredsednika oddelka Vladna in institucionalna razmerja, Ramón Paredes pa je posledično odstopil s položaja podpredsednika tega oddelka.

01 Luca de Meo 
Predsednik

02 Luis Comas Martínez de Tejada
Pravne storitve in odgovorno vodenje

03 Wayne Anthony Griffiths
Prodaja in trženje

04 Holger Kintscher
Finance, IT in organizacija

05 Dr Matthias Rabe
Raziskave in razvoj

06 Xavier Ros
Človeški viri

07 Dr Christian Vollmer
Proizvodnja in logistika

08 Klaus Ziegler
Nabava

 

Upravni odbor

Na seji izrednih in glavnih delničarjev družbe, ki je potekala 12. aprila 2018, so sprejeli odpovedi, ki sta jih vložila dr. Francisco Javier García Sanz in dr. Karlheinz Blessing kot člana upravnega odpora družbe, ter imenovali dr. Herberta Diessa kot novega člana in predsednika upravnega odbora družbe ter Hiltrud Dorotheo Werner kot novo članico upravnega odbora družbe z veljavnostjo na isti dan.

Predsednik
Dr Herbert Diess

Člani upravnega odbora
Dr Ingrun-Ulla Bartölke 
Dr Oliver Blume
Luca de Meo
Bernd Osterloh
Dr Stefan Piëch
Dr Josep Piqué
Mark Philipp Porsche 
Hiltrud Dorothea Werner

Sekretar in pravni svetovalec
Luis Comas Martínez de Tejada