Varnost

Ne skrbite

Mirnost je vedno najpomembnejša. Zahvaljujoč naprednim varnostnim sistemom novega SEAT Leon Sportstourer, kot je denimo sistem za zaznavanje utrujenosti ali tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje, se boste vedno počutili varno.

Sistem za pomoč pri zastojih Traffic Jam Assist

Dovolj stresa, začnite uživati

V SEAT Leonu Sportstourer lahko zastoj postane priložnost za sproščanje. Asistenca za zastoje izračuna razdaljo do drugih vozil in uravnava pospeške, pri tem pa vzdržuje varno in enakomerno razdaljo do vozil spredaj.

Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje

Nekaj dodatne pomoči

Nastavite enakomerno hitrost in uživajte v vsakem družinskem izletu. Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje poskrbi za pospeševanje in zaviranje glede na promet, zato lahko odmaknete nogo s pedala za plin in se sprostite.

Paket asistenčnih sistemov

Sproščeno življenje

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika

Pri družini se vedno dogajajo vznemirljive stvari, to pa lahko utrudi vsakogar. Ko ste na poti, vam zaradi tega ni treba skrbeti, saj funkcija zaznavanja utrujenosti poskrbi, da boste ostali budni.

Asistenca High Beam Assist za dolge lučI

Asistenca za dolge luči samodejno preklopi iz dolgih na zasenčene luči in obratno. Identificira promet iz nasprotne smeri, vozila spredaj in osvetljene soseske.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov Traffic Sign Recognition

Prepoznavanje prometnih znakov je sinhronizirano s sprednjo kamero. Senzorji odkrijejo omejitve hitrosti, prepovedi prehitevanja in gradbišča, da vas opozorijo nanje.

Stop & Go

Varujte okolje

Zmanjšajte emisije in pri tem še prihranite. Sistem Stop & Go ugasne motor, ko vozilo miruje. Čim se vozilo pred vami začne premikati, znova zažene motor in vi speljete.

Zaščita pešcev

Vedno pripravljeni na presenečenja

Dodaten par oči vas nikoli ne bo presenetil. Sistem za zaščito pešcev opazi, da nekdo stopi pred vozilo, ter akustično in vizualno opozori, preden začne zavirati.

Želite izvedeti več o SEAT Leon Sportstourer?

* Asistenčni sistemi so elektronske dodatne naprave v motornih vozilih za podporo vozniku v določenih situacijah. Ti sistemi pa imajo fizikalne in sistemsko pogojene omejitve ter ne prevzemajo odgovornosti voznika za vodenje vozila. Pred prvo vožnjo v navodilih za uporabo preverite, na kakšen način vas podpirajo asistenčni sistemi.