Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Krepitev vezi

1990-a

Volkswagen nas žene k boljši prihodnosti. Odpre se tovarna v Martorellu. Proizvodnja doseže deset milijonov vozil.

1990

Volkswagen prevzame 99,99 % družbe SEAT. Vozilo številka osem milijonov zapelje iz tovarne. To je preobrazba v svoji najdrznejši izvedbi.

1991

SEAT Toledo, naša prva stvaritev v sodelovanju s Volkswagnom, se prvič predstavi na avtomobilskem salonu v Barceloni. Inovacija v razvoju.

1992

Uradni partner in sponzor 25. olimpijskih iger. 2000 vozil, s katerimi se prevažajo organizatorji in športniki.

1993

Dobrodošla, SEAT Cordoba. Njegovo veličanstvo, kralj Juan Carlos I, odpre tovarno v Martorellu, v kateri poteka proizvodnja druge generacije Ibize.

1995

Vozilo številka deset milijonov, Toledo, ima to čast, da se z njim prvič zapelje njegova kraljeva visokost, princ Asturje.

1996

Leto vozila Ibiza CUPRA. Poleg tega vozilo SEAT Ibiza Kit Car zmaga na svetovnem prvenstvu v reliju pod okriljem zveze FIA, SEAT Alhambra pa se prvič predstavi v Ženevi.

1997

SEAT Arona se predstavi skupaj s SEAT Cordobo Vario. In še ena zmaga na svetovnem prvenstvu v reliju pod okriljem zveze FIA za vozilo SEAT Ibiza Kit Car.

1998

SEAT Cordoba WRC se poda na stezo na svetovnem prvenstvu v reliju, novi SEAT Toledo pa očara na avtomobilskem salonu v Parizu.

1999

Nova identiteta: modra in bela postaneta rdeča in srebrna. SEAT Leon hitro pridobi motor s 180 KM, 6-stopenjski menjalnik in štirikolesni pogon.