Varnost

Izjemen primer varnosti.

SEAT Leon Sportstourer vas s svojo obsežno varnostno opremo varuje na vsaki poti - od začetka do konca. Za prijeten občutek na poti.

Prediktivni tempomat ACC

Predvidljiv v vsaki situaciji.

Kaj me čaka? S pomočjo radarskih senzorjev tempomat ACC s sistemom Front Assist prilagodi vašo hitrost vožnje vozilom pred vami. Če obstaja nevarnost trka, sistem samodejno zavira. Funkcija predvidevanja s pomočjo kamer zazna hitrostne omejitve in ovinke ter podatke samodejno prenese v sistem.

Senzor za mrtvi kot

Vidi, česar vi ne vidite.

Senzor za mrtvi kot zazna približajoča se vozila zunaj vašega vidnega polja na razdalji do 70 metrov. Ko odprete vrata, vas opozorilo pri izstopu opozori pred morebitnim trkom z drugimi vozili ali kolesarji.

Asistenčni sistemi

Manj truda. Večja varnost.

Asistenca za stranski promet zadaj Exit Assist.

Asistenca Exit Assist vam pomaga speljati iz tesnih parkirnih mest. Tudi opozori vas s signalom, v kolikor se preveč približate oviri ali parkiranemu vozilu. 

Asistenca pred trkom Pre-Crash*.

Asistenca pred trkom Pre-Crash s pomočjo senzorjev in radarskega sistema na zadku zazna kritične situacije in pripravi vozilo ter potnike na morebitno trčenje, tako da na primer zategne varnostne pasove in zapre okna.

Pomoč v sili Emergency Assist.

Če se voznik ne odziva, vozilo prevzame nadzor tako, da vklopi opozorilne lučke, ohrani smer in ustavi vozilo.

Asistenca za vožnjo Travel Assist*

Vedno varni na cesti.

Vozite dalje. Asistenca za vožnjo Travel Assist uporablja radarsko tehnologijo za prepoznavanje na primer del na cesti ali hitrostnih ovir. Hitrost in razdaljo prilagodi posameznim cestnim in prometnim razmeram.

Varnostne blazine

Ste v dobrih rokah.

Na sprednjih in na zadnjih sedežih. Devet varnostnih blazin za voznika, sovoznika in vse potnike na zadnjih sedežih. Ko jih najbolj potrebuješ.

Želite izvedeti več o SEAT Leonu Sportstourerju?

Slike so simbolične.

 

*Asistenčni sistemi so dodatne elektronske naprave v motornih vozilih, ki vozniku pomagajo v določenih voznih situacijah. Vendar so ti sistemi podvrženi fizikalnim in sistemskim omejitvam in voznika ne odvezujejo odgovornosti, da upravlja svoje vozilo. V navodilih za uporabo preberite (pred prvo vožnjo), v kolikšni meri vas asistenčni sistem podpira.

*Na voljo od jeseni 2020.