Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.
VARNOST

Popoln kolega

Zahvaljujoč tehnologijam, denimo zaščiti pešcev in asistenci za zastoje, lahko z vozilom SEAT Leon X-PERIENCE sprejmete vsak izziv in se pri tem počutite varno. Najsodobnejša tehnika zagotavlja, da se lahko podate kamorkoli.

ASISTENCA ZA ZASTOJE

Brez stresa

V SEAT Leonu CUPRA lahko zastoj postane priložnost za sproščanje. Asistenca za zastoje oceni oddaljenost do drugih vozil ter samodejno krmili pospeške in zmanjšanje hitrosti.

ZAŠČITA PEŠCEV

Pozor!

Zaščita pešcev opazi, če kdo pred vozilom prečka cesto, ter vas akustično in vizualno opozori, preden začne samodejno zavirati.

 

ASISTENCA ZA DOLGE LUČI

Vedno v najboljši luči

PREKLOP LUČI

Bistra glavica: asistenca za dolge luči samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Prepozna vozila iz nasprotne smeri in vozila spredaj ter dobro osvetljene soseske. S tem zagotovi, da drugi udeleženci v prometu niso zaslepljeni.

TEMPOMAT Z AVTOMATSKIM URAVNAVANJEM RAZDALJE IN SISTEM ZA NADZOR PROMETA FRONT ASSIST

Nastavitev in užitek

Vožnja po avtocesti še nikoli ni bila tako preprosta. Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje pospešuje in zavira hitrost ter hkrati vzdržuje pravilno razdaljo do vozila pred vami.

ASISTENCA ZA POMOČ V SILI

Pazi na vas

Ta inteligentna naprava nadzoruje manevre voznika, kot so pospeševanje, zaviranje in krmiljenje. Če sistem zazna nepravilnosti, npr. pomanjkljiv odziv, opozori voznika, tako da zavira, vzdržuje razdaljo in popravlja krmiljenje. Če se voznik tudi takrat ne odzove, se vozilo popolnoma zaustavi.

ASISTENČNI SISTEM

Na ta način je življenje ležerno

SISTEM ZA ZAZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA

Dan s številnimi dogodivščinami vas lahko tudi utrudi. Ko ste na poti, vam zaradi tega ni treba skrbeti, saj funkcija zaznavanja utrujenosti poskrbi, da boste ostali budni.

ASISTENCA ZA OHRANJANJE SMERI NA VOZNEM PASU

Ostanite varni na nameravanem voznem pasu in naj vas asistenca za ohranjanje smeri opozori, če z vozilom nehote zavijete na drugi vozni pas. Sistem samodejno popravi smer vozila, ki tako ostane na voznem pasu.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Prepoznavanje prometnih znakov je sinhronizirano s sprednjo kamero. Senzorji odkrijejo omejitve hitrosti, prepovedi prehitevanja in gradbišča, da vas opozorijo nanje.