Varnost

Varnost je zagotovljena.

Pričakuje vas nov svet varnosti. Ki je kompleksen. Ki ima asistente. Ki deluje samodejno. Spoznajte novi SEAT Leon.

Asistenčni sistemi

Za varnost povsod okoli vas.

Kombinacija asistenčnih sistemov skrbi za vašo varnost. Od trenutka, ko speljete s parkirišča, v zavojih na cesti in celo v nujnem primeru, vam asistenčni sistemi nudijo optimalno zaščito.

Prediktivni tempomat ACC

Vedno korak pred drugimi.

S tempomatom ACC sprednji radar stalno zaznava potencialno nevarnost na poti pred vami. Ne glede na to, ali gre za drugo vozilo, ki prečka vaš vozni pas ali nevaren ovinek - vaš Leon je vedno pripravljen na zaviranje. Za uravnavanje hitrosti sistem uporablja kamere in navigacijski sistem za analizo ovinkov in omejitev hitrosti.

Senzor za mrtvi kot

Vozite dalje. Imate zeleno luč.

Senzor za mrtvi kot zazna približajoča se vozila zunaj vašega vidnega polja na razdalji do 70 metrov. Tudi pri izstopu vas opozori na morebitni trk.

Asistenca za vožnjo Travel Assist*

Potujte več. Vozite manj.

Travel Assist omogoča polavtomatsko vožnjo v celotnem hitrostnem območju. Prav tako vam pomaga, da pravočasno opazite dela na cesti, hitrostne ovire ipd.

Na prvem mestu je varnost

Uživajte v najboljših trenutkih življenja. Vedno varni.

Asistenca za stranski promet zadaj Exit Assist.

Želite zapustiti parkirno mesto z vzvratno vožnjo? Vaše vozilo vas bo vizualno in zvočno opozorilo na bližnja vozila. Ali pa bo po potrebi ustavilo.

Asistenca pred trkom Pre-Crash.*

Ta asistenca s pomočjo senzorjev in zadnjega radarja pripravi vozilo in potnike v kritičnih situacijah na morebitno trčenje, tako da na primer zategne varnostne pasove in zapre okna.

Sistem za nadzor prometa Front Assist.

Ali imate dovolj prostora? Front Assist med vožnjo ves čas spremlja pot pred vami in ukrepa v primeru premajhne varnostne razdalje.

Pomoč v sili Emergency Assist

Vaša pomoč v nujnem primeru.

Če se voznik preneha odzivati, vozilo samodejno prevzame nadzor: vklopi opozorilne utripalke, ohrani vozilo na voznem pasu in ustavi vozilo.

Varnostne blazine

Ostanite varni. Z varnostnimi blazinami.

Varnost, na katero se lahko zanesete. Sistem varnostnih blazin SEAT Leona vas ščiti z vseh strani.

Želite izvedeti več o SEAT Leonu?

Slike so simbolične.

Asistenčni sistemi so dodatne elektronske naprave v motornih vozilih, ki vozniku pomagajo v določenih voznih situacijah. Vendar so ti sistemi podvrženi fizikalnim in sistemskim omejitvam in voznika ne odvezujejo odgovornosti, da upravlja svoje vozilo. V navodilih za uporabo preberite (pred prvo vožnjo), v kolikšni meri vas asistenčni sistem podpira.

*Na voljo od jeseni 2020.