Varnost

Lahko ste pomirjeni

V SEAT Leonu se boste vedno počutili varno - zahvaljujoč tehničnim sistemom, denimo zaščiti pešcev in asistenci za zastoje. Vse, kar potrebujete za pomiritev pri vsaki vožnji!

Sistem za pomoč pri zastojih Traffic Jam Assist

Konec stresa, začetek užitka

V SEAT Leonu je lahko zastoj priložnost za sprostitev. Asistenca za zastoje oceni razdaljo do vozil pred vami ter uravnava pospeške in zaviranja.

Zaščita pešcev

Vedno pripravljeni na presenečenja

Dodaten par oči vas nikoli ne bo presenetil. Sistem za zaščito pešcev opazi, da nekdo stopi pred vozilo, ter akustično in vizualno opozori, preden začne zavirati.

Detajli sistemov

Asistenčni sistem

Asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist

Asistenca za ohranjanje smeri pomaga, da ostanete na izbranem voznem pasu, ter vas opozori, če skrenete s pasu, in samodejno popravi smer vožnje vozila.

Asistenca High Beam Assist za dolge luči

Asistenca High Beam Assist z avtomatskim vklopom/izklopom dolgih luči samodejno preklopi iz dolgih na zasenčene luči in obratno. Identificira promet iz nasprotne smeri, vozila spredaj in osvetljene soseske.

Sistem za prepoznavanje prometnih znakov Traffic Sign Recognition

Prepoznavanje prometnih znakov je sinhronizirano s sprednjo kamero. Senzorji odkrijejo omejitve hitrosti, prepovedi prehitevanja in napovedi gradbišč, da vas opozorijo nanje.

Pomoč v sili Emergency Assist

Skrbi za vas

V SEAT Leonu se lahko sprostite z vednostjo, da bi asistenca za ukrepanje v sili posegla v delovanje, če sami ne morete, tako da bo samodejno sprožila postopek zaviranja, da vas opozori in posledično vozilo tudi zaustavi.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika

Z odprtimi očmi

Aktivni življenjski slog je poln razburljivih stvari in nas lahko hitro utrudi. Ko ste na poti, vas zaradi tega ni treba skrbeti, saj funkcija zaznavanja utrujenosti poskrbi, da boste ostali budni.

Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC)

Dodatna pomoč

Nastavite konstantno hitrost in uživajte v vsakodnevni vožnji. Tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje skrbi za zvišanje in znižanje hitrosti glede na prometne razmere. Nogo lahko odmaknete s pedala in se sprostite.

 

Želite izvedeti več o SEAT Leonu?

* Asistenčni sistemi so elektronske dodatne naprave v motornih vozilih za podporo vozniku v določenih situacijah. Ti sistemi pa imajo fizikalne in sistemsko pogojene omejitve ter ne prevzemajo odgovornosti voznika za vodenje vozila. Pred prvo vožnjo v navodilih za uporabo preverite, na kakšen način vas podpirajo asistenčni sistemi.