Elektrifikacija

Pospešeno v smeri elektrifikacije

Nazaj na Novice in dogodki
23. 06. 2023
  • Družba SEAT S.A. pospešeno preoblikuje svojo tovarno v Martorellu v center za proizvodnjo električnih vozil skupine Volkswagen.
  • Podpredsedniki treh področij, ki so najbolj neposredno vključena v preoblikovanje, razlagajo, kako si sami prizadevajo za uspeh elektrifikacije.
  • Poleg 3 milijard evrov, ki jih je družba vložila v ta namen, je za preoblikovanje bistvenega pomena tudi prizadevanje vseh posameznikov v družbi SEAT S.A.
  • SEAT S.A. se pospešeno ukvarja s preoblikovanjem v smeri elektrifikacije tovarne v Martorellu. Če je družba pred 30 leti zgradila tovarno v Martorellu, da bi začela novo obdobje, zdaj začenja naslednje obdobje, saj je 3 milijarde evrov namenila za svoj naslednji mejnik - tovarno želi spremeniti v proizvodno središče majhnih baterijskih električnih vozil skupine Volkswagen in s tem postati ključni del vrednostne verige električnih vozil v Španiji.

Po mnenju odgovornih oseb treh področij, ki so najbolj neposredno vključena v preoblikovanje, Laure Carnicero, izvršne podpredsednice oddelka za kadre in organizacijo v družbi SEAT S.A., dr. Wernerja Tietza, izvršnega podpredsednika oddelka za raziskave in razvoj, ter Markusa Haupta, izvršnega podpredsednika oddelka za proizvodnjo in logistiko, je to največja priložnost za prihodnost. Gre za velik tehnološki korak na vseh ravneh, kjer se bo družba soočila s številnimi izzivi, ki pa jih bo pomagalo reševati več kot 14.000 posameznikov, ki so del družbe in so odločeni, da elektrifikacija tovarne uspe.

»Dober primer tega preoblikovanja je naša montažna linija, ki bo v prihodnje povsem spremenjena, tako da bomo lahko na njej izdelovali naša povsem električna vozila.«

Markus Haupt, podpredsednik proizvodnje in logistike

»Ljudje so vedno bili gonilna sila naše družbe in bodo tudi v tej preobrazbi. Pripravili smo največji načrt usposabljanja v zgodovini.«

Dr. Laura Carnicero, Podpredsednik za ljudi in organizacijo

»Svet in tehnologija se izjemno hitro spreminjata. Zato je naš največji izziv, s katerim se srečujemo v našem tehničnem centru, nenehen razvoj.«

Dr. Werner Tietz, Podpredsednik za raziskave in razvoj