Posebna izdaja

SEAT s posebno izdajo Marina Pack povečuje trajnost SEAT Ibize in Arone

Nazaj na Novice in dogodki
23. 06. 2023
  • SEAT nadaljuje svoje sodelovanje s POBUDO SEAQUAL za spodbujanje inovacij in krožnega gospodarstva ob ohranjanju naravnih virov Sredozemlja.
  • Družba začenja tudi novo sodelovanje s podjetjem Autoneum, s čimer bo lahko uporabljala oznako za reciklirane materiale LABEL blue by BORGERS®, na podlagi tega pa bodo vsako leto pomagali iz oceana odstraniti več kot 2 milijona plastenk.
  • SEAT Ibiza in Arona v posebni izvedbi Marina Pack uporabljata recikliran material SEAQUAL® YARN v oblazinjenju sedežev, medtem ko vse različice SEAT Ibize in Arone zdaj vsebujejo reciklirane materiale LABEL blue by BORGERS® v tleh in preprogah.
  • SEAT nadaljuje svoje sodelovanje s POBUDO SEAQUAL za spodbujanje inovacij, krožnega gospodarstva in ohranjanje naravnih virov v Sredozemlju in drugod. Hkrati SEAT začenja tudi novo sodelovanje s podjetjem Autoneum in je s tem prvi proizvajalec vozil, ki bo uporabljal oznako za reciklirane materiale LABEL blue by BORGERS®, na podlagi tega pa bodo vsako leto pomagali iz oceana odstraniti več kot 2 milijona plastenk.

Posledično modela SEAT Ibiza in Arona krepita svojo trajnost s posebno izvedbo - t.i. Marina Pack - ki vključuje recikliran material SEAQUAL® YARN v oblazinjenju sedežev, medtem ko vse različice SEAT Ibize in Arone zdaj v tleh in preprogah vključujejo reciklirane materiale LABEL blue by BORGERS®, ki so izdelani iz plastike, odstranjene iz morja.

SEAQUAL INITIATIVE in LABEL blue by BORGERS® sodelujeta z nevladnimi organizacijami, ribiči, oblastmi in lokalnimi skupnostmi, da bi pomagali očistiti morja in oceane. Odpadke s plaž, oceanov in morskega dna ter s površja, iz rek in ustij rek zbirajo v sklopu programov čiščenja. Po sortiranju različnih vrst materialov se plastika očisti in predela v reciklirano plastiko, ki se uporabi za izdelavo tkanine SEAQUAL® YARN za oblazinjenje sedežev in poliestrskih vlaken LABEL blue by BORGERS® za tla in preproge.

»Znamka SEAT je zavezana k iskanju inovativnih rešitev za naše trajnostne cilje. Projekti, kot je uporaba recikliranih materialov, podjetju ne pomagajo le pri doseganju njegovih ciljev, temveč prispevajo tudi k stalnemu čiščenju naših morij, rek in oceanov,« je povedal dr. Werner Tietz, izvršni podpredsednik oddelka za raziskave in razvoj pri znamki SEAT/CUPRA. »SEAT je zelo odločen pri tem, da bo pomagal ohranjati naravno bogastvo, ki nam je zelo blizu, tj. Sredozemlje, ki je izjemno pomemben del tega.«