Znamki SEAT in CUPRA na mednarodnem Ženevskem avtomobilskem salonu 2018

Predsednik uprave družbe SEAT Luca de Meo je v spletni videokonferenci predstavil ključne novosti

07.03.2018

Martorell (Španija), marec 2018 - V dnevih tik pred odprtjem mednarodnega ženevskega avtomobilskega salona 2018 je predsednik uprave družbe SEAT v spletni videokonferenci predstavil ključne novosti znamk SEAT in CUPRA. Videoposnetek je zdaj na voljo na spletni strani SEAT-ovega medijskega centra.

V času, ko je letošnje odprtje priznanega avtomobilskega salona tik pred vrati, gre podjetju zelo dobro. SEAT je že drugo leto zapored ena najhitreje rastočih znamk v Evropi. Potem ko je zaključil lansko leto z najboljšim rezultatom v zadnjih 16 letih, se je zanj odlično začelo tudi leto 2018, saj je januarja zabeležil kar dvomestno rast prodaje (20,4 %).

Na ženevskem avtomobilskem salonu bo javnosti premierno predstavljena znamka CUPRA - posebna znamka za edinstvene ljudi, ki bo postala pomemben sestavni del SEAT-ove zgodbe.

Na razstavnem prostoru znamke CUPRA bo za nemalo pozornosti zagotovo poskrbela močna, dinamična in ekskluzivna CUPRA Ateca. Model, ki je v svojem segmentu brez primere, jemlje dih z močjo 220 kW (300 KM) in je opremljen s štirikolesnim pogonom 4Drive ter z novim 7-stopenjskim menjalnikom DSG, s katerima se bo energično podal po poti prihodnosti.

Svetovna premiera modela CUPRA e-Racer, prvega 100 % električnega dirkalnega turnega avtomobila na svetu

Velika atrakcija na razstavnem prostoru znamke CUPRA bo nedvomno tudi CUPRA e-Racer, ki si ga bo na ženevskem avtomobilskem salonu mogoče ogledati prvič. CUPRA e-Racer bo pravi dirkalnik s trajno močjo 300 kW in maksimalno močjo do 500 kW. Obenem bo to prvi 100 % električni dirkalni turni avtomobil na svetu.

Obiskovalci salona si bodo na razstavnem prostoru znamke SEAT lahko ogledali novi model Leon CUPRA R ST z motorjem 2.0 TSI (220 kW/300 KM), štirikolesnim pogonom 4Drive in menjalnikom DSG. 5-vratni Leon FR se bo prvič predstavil z motorjem 1.5 TSI EVO (110 kW/150 KM), Ibiza FR pa z motorjem 1.0 TGI s 66 kW (90 KM) s pogonom na stisnjeni zemeljski plin.

Obiskovalci avtomobilskega salona bodo lahko preizkusili SEAT-ov digitalni kombinirani instrument in spoznali storitev Shazam

SEAT bo na mednarodnem ženevskem avtomobilskem salonu 2018 kot eno od ključnih novosti predstavil novi digitalni kombinirani instrument, ki bo na voljo v modelih CUPRA Ateca, SEAT Leon CUPRA R ST, Leon FR in Arona. Digitalni kombinirani instrument je instrumentna plošča, ki je zasnovana kot interaktivni zaslon. Ima sodobno in raznoliko zasnovo, ponaša se z odlično funkcionalnostjo in se lahko prilagodi voznikovim individualnim preferencam.

Obiskovalce salona bo zagotovo pritegnila tudi nova storitev Shazam. Inovativna storitev za prepoznavanje glasbe je bila pred nekaj dnevi predstavljena na svetovnem kongresu mobilnih komunikacij (MWC) in bo v SEAT-ovih vozilih na voljo od aprila. Njena uporaba med vožnjo bo preprosta in varna.

Na prvem novinarskem dnevu bosta nastopila izvršni podpredsednik za področje prodaje in trženja Wayne Griffiths ter izvršni podpredsednik za področje raziskav in razvoja Matthias Rabe. V svojih govorih se bosta osredotočila na predstavitev produktov in nove znamke CUPRA. Tiskovna konferenca bo 6. marca ob 12. uri.