SEAT ima zmagovalno ime

Ljubitelji znamke SEAT so za novi SUV izbrali ime Tarraco

20.02.2018

Ljubljana, 20. 2. 2018 - Tarraco. Tako bo ime SEAT-ovemu tretjemu športnemu terencu. 146.124 ljubiteljev znamke SEAT iz 134 držav, ki so sodelovali v zaključni fazi natečaja #SEATseekingName, je odločilo, da bo njihov novi SUV nosil ime Tarraco. Tarraco je prejel 51.903 (35,52 %) veljavnih glasov, sledila mu je Avila, ki jo je izbralo 41.993 (28,74 %) sodelujočih, Aranda je bila na tretjem mestu z 39.321 (26,91 %) glasov, Alboran pa je dobil 12.907 (8,83 %) glasov. Rezultate glasovanja je potrdil EY.

Tarraco, tako kot ostali trije predlogi, ki so se uvrstili v finale, odraža SEAT-ove vrednote in se odlično ujema z osebnostjo novega modela. Mesto se danes imenuje Tarragona, kot najstarejša rimska naselbina na Iberskem polotoku pa je bilo v času Rimskega imperija ena glavnih metropol v Hispaniji. To sredozemsko mesto predstavlja dediščino kulture, mladostne svežine, zgodovine in arhitekture, tj. vrednot, s katerimi se pooseblja tudi SEAT, o čemer pričajo njihova vozila.

SEAT je ime za model prvič izbiral z ljudskim glasovanjem

Tarraco je prvi SEAT-ov model, za katerega so ime izbrali z ljudskim glasovanjem, obenem pa že štirinajsto špansko geografsko ime, uporabljeno za poimenovanje kakšnega SEAT-ovega modela. 36 let je že minilo, odkar je leta 1982 prvi SEAT-ov model dobil ime po španskem mestu Ronda. Od takrat so še 12 modelov poimenovali s krajevnimi imeni iz španske geografske zakladnice: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea ter zadnja dva, Ateca in Arona.

#SEATseekingName, uspešen projekt

Natečaj #SEATseekingName je presegel vsa pričakovanja. Družba SEAT se zato javno zahvaljuje vsem sodelujočim, še posebej pa mestom Avila, Aranda in Alboran za njihov izjemni angažma in spodbujevalne aktivnosti. V prvi fazi so od ljubiteljev SEAT-a iz 106 držav na natečaj prejeli skupaj 133.332 predlogov. Predlaganih je bilo 10.130 različnih španskih krajevnih imen, ki so ustrezala smernicam, ki jih je določila znamka.

V naslednji fazi strogega izbirnega postopka so predloge ovrednotili po jezikoslovnih in pravnih merilih, strokovnjaki pa so preverili, ali imena ustrezajo vrednotam znamke in odražajo bistvo novega modela. Nato so na SEAT-ovih glavnih tržiščih organizirali več fokusnih skupin in opravili nadaljnja testiranja v različnih državah, kjer so naprodaj SEAT-ova vozila, tako da so izbor skrčili na seznam štirih finalistov.

Izbrana so bila krajevna imena Alboran, Aranda, Avila in Tarraco. Potem se je začelo glasovanje, na katerem so vsi ljubitelji znamke SEAT lahko izbirali svojega favorita, in na koncu je zmagalo ime Tarraco.

 

Novi Tarraco nadaljuje SEAT-ovo ofenzivo športnih terencev

Novi SEAT Tarraco je SUV za do 7 potnikov, s katerim znamka nadaljuje največjo produktno ofenzivo vseh časov in obenem zaokroža serijo športnih terencev, v kateri sta že modela Ateca in Arona. Produktna ofenziva se je začela leta 2016 s prihodom Atece in nadaljevala leta 2017 s prenovo Leona, peto generacijo Ibize ter novim križancem Arono. SEAT Tarraco bo na trg prišel ob koncu letošnjega leta.