Ženevski avtosalon 2017

Nova Ibiza – v središču pozornosti

23.03.2017

Nova Ibiza, peta generacija najbolj legendarnega vozila znamke SEAT, je bila glavna zanimivost razstavnega prostora znamke na letošnji izvedbi ženevskega avtosalona. Ženevski avtosalon je najodmevnejši dogodek na področju avtomobilizma v letošnjem letu, zato smo se izjemno trudili, da smo novi model še pravočasno izpopolnili. Na mednarodno prizorišče je prispel v popolni tajnosti. V nadaljevanju lahko preberete več o pripravi Ibize na najpomembnejši mednarodni dogodek na področju avtomobilizma:

600 obratov na dan v središču pozornosti: Novo Ibizo so postavili na vrtljivo mizo v središču razstavnega prostora. Na dan je naredila okrog šeststo obratov, tako da so jo obiskovalci lahko občudovali z vseh zornih kotov.

200 reflektorjev za polni sijaj: Ker je razstavni prostor znamke SEAT v Ženevi razsvetljevalo dvesto reflektorjev, je bilo mogoče linije vseh modelov opazovati v polnem sijaju.

11 vozil na terenu in dvojnik na klopi: Poleg enajstih vozil na razstavi so na prizorišče pripeljali še eno novo SEAT Ibizo, zvezdo razstave. Na prizorišču je bila v pripravljenosti tudi ekipa strokovnjakov, ki bi ob nepredvidenih okoliščinah priskočila na pomoč z rezervnimi deli in barvami, da bi bila vozila vselej v popolnem stanju.

Preverjanje natančne izdelave vseh površin in nanosa barve.

Milimetrska natančnost: 36 ur pred otvoritvijo dogodka je ekipa za proizvodnjo in kakovost vsako vozilo postavila na točno določen prostor, ki so ga več mesecev prej proučevali ob pomoči 3D-tehnike. Nato so poskrbeli še za postavitev koles, da so bili vsi logotipi pravilno poravnani.

Popolnost z vseh strani: Vsi področni vodje so se pazljivo sprehodili okoli vozila in preverili, da je bilo vse nared za razstavo. Preverili so skladnost barve, zunanjosti in notranjega paketa opreme ter natančnost izdelave vseh površin. Na ta način so zagotovili, da je bilo vse postorjeno s kar največjo mero natančnosti.

Po kopnem, morju in zraku: 800 kilometrov dolgo pot na cesti med Martorellom in Ženevo je enajst vozil prepotovalo pod posebnimi pokrivali. Ko takšni dogodki potekajo v čezmorskih državah, pa vozila dostavijo z ladjo ali letalom.

Zapečatena ovojnica zagotavlja tajnost: Posebno pokrivalo s ključavnico in tradicionalni voskasti pečat sta zagotovila, da je videz nove Ibize do dogodka ostal skrivnost. Tudi ključi vozila so bili zapečateni v ovojnici.

Dvanajst kilometrov na razstavnem prostoru: Vrvež ob pripravi avtosalona pa ni ponehal ob otvoritvi. O tem priča podatek, da je vsak član ekipe trženja na dan prehodil dvanajst kilometrov, ne da bi pri tem zapustil razstavni prostor.