Predani španskemu športu

SEAT, novi sponzorski partner španske nogometne reprezentance

09.05.2018

Martorell, 9. 5. 2018 - SEAT je danes postal novi sponzorski partner španske nogometne reprezentance. Pogodba, sklenjena med izdelovalcem vozil in Nogometno zvezo Španije (RFEF) do marca 2021, je znamko SEAT določila za glavnega sponzorskega partnerja. Na podlagi tega dogovora bo SEAT uradno vozilo španske nogometne reprezentance in eden od njenih sponzorjev na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ki se začne 14. junija letos, pa tudi na evropskem prvenstvu leta 2020, ki bo potekalo v enajstih državah. SEAT, ki danes obeležuje 68. obletnico ustanovitve, želi s tem dogovorom znamko približati navijačem ter povečati njeno nacionalno in mednarodno prepoznavnost.

SEAT, edini domači izdelovalec vozil v Španiji, želi znamko približati nogometnim navdušencem in s tem dogovorom okrepiti njeno mednarodno prepoznavnost

Predsednik znamke SEAT Luca de Meo je izpostavil, da »je SEAT s sponzoriranjem španske nogometne reprezentance vzpostavil partnerstvo z zmagovalno ekipo v času, ko tudi družba SEAT dosega izjemne uspehe«. De Meo je dodal, da »želijo, da bi na podlagi te pogodbe SEAT dojemali kot znamko Špancev in da bi se združili pri skupni strasti, nogometu, najbolj priljubljenem športu in najboljši osnovi, ki lahko duhu znamke omogoča prepoznavnost in nadaljnjo rast v Španiji, Evropi ter drugod po svetu«.

Predsednik upravljalnega odbora Nogometne zveze Španije Marcelino Maté je tudi pozdravil »iskreno in zvesto sodelovanje, ki smo ga našli pri znamki SEAT, znamki, ki na evropskem trgu predstavlja merilo in s katero bomo povezani do leta 2021. Nogometna zveza Španije se popolnoma zaveda pomembnosti tega dogovora in njegovih koristi«. Maté je povedal, da »bodo vezi med državno reprezentanco in znamko SEAT močne, intenzivne, prijateljske in koristne za obe strani. Španski nogomet na najvišji ravni, državna reprezentanca in SEAT, vodilna družba v svojem sektorju, imajo od danes skupen cilj: svetovno nogometno prvenstvo 2018«.

SEAT se bo kot sponzorski partner španske nogometne reprezentance premierno predstavil 3. junija na prijateljski tekmi proti Švici, ki bo odigrana v Villarrealu. Od takrat do marca 2021 bo družba prisotna na najmanj 15 tekmah po Španiji. Dogovor med drugim zajema tudi promocijske aktivnosti z nekaterimi igralci španske državne reprezentance.

Predanost športu

Novo sponzorstvo sodi v okvir predanosti znamke promoviranju vrednot, povezanih s športom, kot so nogometne tekme kraljevega pokala. V tem smislu je generalni direktor znamke SEAT Španija Mikel Palomera nakazal, da »sta nogomet in šport pomembni osrednji točki za SEAT. Vrednote, kot so zagon za uspeh, trdo delo, timsko delo in vztrajnost, ki so v športu ključnega pomena, se popolnoma ujemajo z vrednotami družbe. S sponzoriranjem španske nogometne reprezentance se želimo približati ljudem in pokazati, kako ponosni smo, da smo del te države«. SEAT si zato nenehno prizadeva iskati nove dogovore o sodelovanju in sponzorstva, zlasti tista, povezana s športnimi tekmovanji.