Dvoletno partnerstvo

SEAT in Ducati, moč v polnem razmahu na svetovnem prvenstvu MotoGP

15.01.2018

Martorell (Španija), 15. 1. 2018 - SEAT in Ducati sta obnovila pogodbo o partnerstvu in bosta sodelovala tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu MotoGP. SEAT Leon Cupra, ki ima kar 300 KM in združuje privlačen dizajn z inovativno tehnologijo, bo tudi naslednjo sezono uradno vozilo Ducatijeve ekipe v razredu MotoGP. Ekipo bosta kot voznika sestavljala trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Španija) in Andrea Dovizioso (Italija), ki je prejšnjo sezono zaključil na drugem mestu, sicer pa je osvojil kar šest zmag in se je vse do zadnje dirke boril za prvo mesto.

Partnerstvo med obema znamkama vključuje namestitev logotipa SEAT na sprednji del motociklov italijanskega proizvajalca, na kombinezona voznikov in na uniforme članov ekipe. Ducatijeva voznika Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso sta poleg tega ambasadorja španske znamke in sta v uporabo prejela vsak svojega Leona Cupro. Njune vrednote so podobne vrednotam znamke SEAT, kot glavni dve velja izpostaviti dinamičnost in strast do motošporta.

SEAT in Ducati sta del koncerna Volkswagen in si delita vrednote, kot sta dizajn ter predanost inovativnosti in naprednim tehnologijam. Antonino Labate, direktor za strategijo, razvoj poslovanja in operacije pri SEAT Sport, je povedal: "Zelo smo ponosni, da smo del te ekipe in da smo obnovili partnerstvo, v sklopu katerega bo Leon Cupra še naprej uradno vozilo ekipe. Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso sta izjemna voznika, obenem pa tudi ambasadorja naše znamke in odlično poosebljata SEAT-ove vrednote," je še dodal.

Paolo Ciabatti, Ducatijev športni direktor, je izpostavil: "Veseli smo, da bo SEAT že drugo leto zapored naš partner na svetovnem prvenstvu MotoGP in da bo Leon Cupra uradno vozilo ekipe. Lansko leto je bilo za naša voznika Andrea Doviziosa in Jorgeja Lorenza izjemno vznemirljivo tako na dirkališču z njunima motocikloma Desmosedici GP kot tudi na cesti s SEAT Leonom Cupro. Prepričani smo, da bo sezona 2018 njima in tudi celotni Ducatijevi ekipi prinesla še več zadovoljstva."

Uradno vozilo Ducatijeve ekipe SEAT Leon Cupra se lahko pohvali s kar 300 KM in za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 4,9 sekunde. Ta model je ultimativni izraz SEAT-ove dinamičnosti, obenem pa združuje privlačen dizajn in inovativne tehnologije. Ime Cupra zagotavlja izjemen nivo zmogljivosti, ki so jamstvo za edinstveno doživetje vožnje.

Letošnja sezona svetovnega prvenstva MotoGP se bo začela 18. marca z nočno dirko v Katarju, zaključila pa 18. novembra v Valencii. Vozniki bodo skupno nastopili na 19 dirkah, torej na eni več kot predhodno sezono. Novo prizorišče je tajsko dirkališče v provinci Buriram. Dirke se bodo odvijale v 15 državah na petih kontinentih, na dirkališčih pa si jih bo ogledalo več kot dva milijona gledalcev z vsega sveta.