SEAT eScooter

SEAT bo na trg motornih koles vstopil s popolnoma električnim eScooterjem

06.11.2019

Martorell (Španija), 6. 11. 2019. SEAT krepi svoja prizadevanja za urbano mobilnost in vstopa na trg motornih koles s predstavitvijo konceptnega eScooterja. S to potezo bo podjetje postalo prva evropska avtomobilska znamka, ki bo prodajala svoje popolnoma električno motorno kolo, ekvivalentno 125-kubič - nemu motociklu. Uradna predstavitev bo 19. novembra v Barceloni na svetovnem kongresu Smart City Expo.

Novi konceptni eScooter bo del SEAT-ove strategije urbane mobilnosti, ki se osredotoča na zagotavljanje trajnostnih rešitev za mesta. SEAT je na zadnjem svetovnem kongresu mobilnih komunikacij oznanil, da bo postal gonilna sila strategije mikromobilnosti koncerna Volkswagen. Ta strategija vključuje tudi konceptno vozilo SEAT Minimó in skiro SEAT eXS Kickscooter s tehnologijo znamke Segway, ki je bil predstavljen na kongresu Smart City Expo leta 2018.

Predsednik uprave družbe SEAT, Luca de Meo, je dejal: "zaradi neprestane rasti velemest je eden od glavnih izzivov ta, da bi dosegli učinkovito mobilnost. Danes potrjujemo lansiranje prvega eScooterja v zgodovini znamke in s tem stopamo korak dlje na področju naše strategije urbane mikromobilnosti."

SEAT-ov konceptni eScooter bo predstavljen 19. novembra na svetovnem kongresu Smart City Expo v Barceloni.

Barcelona je evropsko mesto z največjim številom motornih koles na prebivalca in z dolgoletno tradicijo mobilnosti na dveh kolesih. Zaradi tega bo SEAT ta koncept razvijal v sodelovanju z barcelonskim proizva- jalcem električnih motornih koles Silence, prodajal pa ga bo tako zasebnim uporabnikom kot tudi ponud- nikom za souporabo.

Demokratizacija električne, trajnostne mobilnosti

SEAT postaja ponudnik mobilnostnih storitev, ki ne izdeluje le vozil, ampak se odziva na enega največjih mobilnostnih trendov prihodnosti: trajnostno gospodarstvo, ki temelji na sodelovanju in souporabi. Podjetje že nudi storitve za souporabo vozil prek podjetja Respiro, poleg tega pa prodaja skiro SEAT eXS KickScooter s tehnologijo Segway, ki je prek zagonskega podjetja UFO na voljo tudi za souporabo.

Še več: SEAT je nedavno predstavil konceptni model SEAT Minimó - popolnoma električno vozilo, ki zdru- žuje najboljše lastnosti avtomobila in motornega kolesa ter je zasnovano tako, da se prilagaja mobilnostnim platformam, ki bodo oblikovale prihodnost mestne vožnje.