Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT in Ducati

Andrea Dovizioso se vozi na štirih kolesih

05.15.2017

Martorell (Španija), 28. april 2017 - Z dveh na štiri kolesa. Andrea Dovizioso (Forlimpopoli, 1986), novi ambasador znamke SEAT, je lastnik novega Leona CUPRA, najmočnejšega modela v zgodovini španskega izdelovalca vozil. Ključe mu je izročil Peter Wyhinny, direktor SEAT Italija, na slovesnosti, ki je potekala v prostorih družbe SEAT v italijanski Veroni.

Na prireditvi je dirkač MotoGP povedal, da s ponosom predstavlja znamko SEAT: »Z mediteranskim duhom znamke in njenimi proizvodi, kot je SEAT Leon CUPRA, se lahko popolnoma poistovetim. V užitek mi je sedeti za volanom vozila, ki združuje moč, dizajn in tehnologijo, saj so mi te vrednote domače na dirkališču in drugod.«

Antonino Labate, pristojni za strategije, poslovni razvoj in delovanje pri SEAT Sport, je razkril, kaj imata skupnega Dovizioso in španska znamka. »Z modelom CUPRA imate občutek, kot da se z dirkalnikom peljete po cesti. Prepričani smo, da Dovizioso popolnoma ustreza vrednotam tega modela in znamke. Gre za vrhunskega dirkača, ki je obenem dostopen in prizemljen, prav takšna pa je tudi znamka SEAT. Veseli nas, da je postal del naše družine.«

Novi SEAT Leon CUPRA združuje privlačen dizajn in inovativno tehnologijo, saj ima motor z zmogljivostjo 300 konjskih moči, od 0 do 100 kilometrov pa lahko pospeši v 4,9 sekunde. »Res sem užival v vožnji. Za volanom je mogoče občutiti njegovo moč in neverjetno zmogljivost,« je po prvi vožnji priznal dirkač ekipe Ducati.

Andrea Dovizioso je eden najbolj prepoznavnih italijanskih športnih osebnosti in eden najboljših dirkačev v MotoGP. Bil je svetovni prvak v kategoriji 125 ccm in osvojil tretje mesto v MotoGP leta 2011. V svetu motociklizma je dobro zapisan tudi zaradi sproščenosti in osebnih vrednot.

SEAT je sponzor ekipe Ducati v MotoGP, sodelovanje med Doviziosom in znamko SEAT pa je del sponzorstva. Po dogovoru je SEAT Leon CUPRA tudi uradno vozilo italijanske ekipe. Prav tako je določeno, da mora biti logotip znamke SEAT prisoten na sprednji strani motocikla ter na kombinezonih dirkačev in uniformah članov ekipe.

V tekmovalnem dirkanju imata SEAT in Ducati dolgo tradicijo. Ekipa Ducati v razredu MotoGP tekmuje 14 let. V tem času so njeni tekmovalci osvojili 33 zmag na posameznih dirkah, 99-krat so stali na zmagovalnih stopničkah, 36-krat so dirko začeli s prvega startnega mesta, leta 2007 pa so osvojili tudi naslov svetovnega prvaka.

Po drugi strani je SEAT Sport od leta 1970 zmagal na dveh svetovnih prvenstvih turnih avtomobilov (leta 2008 in 2009), osvojil več kot 25 naslovov v reliju in povsod po svetu uspešno organiziral več tekmovanj, na katerih sodeluje samo ena znamka.