Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

AUTOMOBILE BARCELONA 2017

Prihodnost povezane mobilnosti

05.23.2017

Automobile Barcelona je novo ime tradicionalnega avtosalona v Barceloni, ki poteka od danes do 21. maja. SEAT bo javnosti predstavil razvoj na področju povezanih vozil, o čemer so govorili že na letošnjem Svetovnem mobilnem kongresu (MWC). Tako bo lahko SEAT najsodobnejšo tehnologijo iz profesionalnega okolja prenesel tudi v splošno javnost.

Obiskovalci avtosalona Automobile Barcelona bodo lahko praktično preizkusili različne tehnologije, kot so Digital Access, aplikacija Parkfinder in simulator vožnje v prihodnosti. Predsednik družbe SEAT Luca de Meo je povedal, da bodo partnerstva s podjetjema, kot sta Travipay in Waze, ter s centrom odličnosti, kot je SEAT Metropolis:Lab Barcelona, pospešila razvoj digitalnega ekosistema v Barceloni.

Predsednik družbe SEAT je oznanil, da bo nova aplikacija Waze za Android Auto v prihodnjih tednih na voljo za vsa vozila, opremljena s tehnologijo Full Link.

Obiskovalci bodo lahko prvič preizkusili novi Waze za Android Auto, aplikacijo za GPS-navigacijo podjetja Google. V prihodnjih tednih bo Google to aplikacijo lansiral v različici beta, ki bo združljiva z vsemi vozili SEAT s tehnologijo Full Link.

»SEAT vedno bolj utrjuje vodilni položaj na področju povezanih vozil. Vključitev nove aplikacije Waze za Android Auto v naša vozila se sklada z zadanim ciljem: ponuditi vozno izkušnjo, ki je preprosta, povezana, prilagojena vsakemu posamezniku in ki omogoča napredek v oblikovanju digitalnega ekosistema,« je poudaril Luca de Meo. »Med vsemi izdelovalci avtomobilov imamo najmlajše stranke, saj so kar deset let mlajše od evropskega povprečja. Aplikacija Waze v njihovih vozilih je ogromen korak naprej v uresničevanju naše vizije o povezljivosti.«

Nova aplikacija družbe SEAT za Android Auto

Družba predstavlja novo aplikacijo za vmesnik Android Auto, ki med vožnjo omogoča varno uporabo mobilnega telefona prek zaslona na dotik v vozilu.

Na avtosalonu Automobile Barcelona je SEAT predstavil tudi aplikacijo SEAT Drive App za vmesnik Android AutoTM. S to aplikacijo bodo lahko vozniki s telefoni z operacijskim sistemom Android (z različico 5.0 Lollipop ali novejšo) in vmesnikom Android Auto dostopali do informacij kar med vožnjo in na varen način. Aplikacija, ki bo kmalu na voljo v spletni trgovini Google Play StoreTM, se bo sinhronizirala z vozilom in informacije prikazala na njegovem zaslonu na dotik. S to aplikacijo za AndroidTM in z različico za iOS, ki je bila lansirana lani, bo lahko več kot 95 % uporabnikov mobilnih telefonov spremljalo informacije o svojem vozilu.

Na avtosalonu bosta predstavljena tudi Travipay, sistem mobilne rezervacije in plačila storitev, in aplikacija Parkfinder, ki omogoča vodenje do prostih parkirnih prostorov. Razstavni prostor družbe SEAT vključuje tudi SEAT ID, pot do digitalnega ekosistema znamke. Na avtosalonu bo na ogled na voljo tudi električni model vozila Mii. Obiskovalci se bodo lahko zapeljali na testno vožnjo in preizkusili tehnologijo Digital Access.

Tri razstavna mesta za SEAT na avtosalonu Automobile Barcelona

SEAT bo na avtosalonu Automobile Barcelona prisoten na treh mestih. Predstavil bo športno različico Atece, Ateco FR, ki je najnovejša pridobitev med prvimi SUV-ji znamke SEAT, ter tudi novo Ibizo in novi Leon Cupra. Tako SEAT nadaljuje produktno ofenzivo, ki letos vključuje novi Leon in Ibizo, v drugi polovici leta 2017 pa se jima bo pridružil še novi SUV crossover Arona. Na razstavnem prostoru bo tudi simulator, ki bo prikazoval vožnjo v prihodnosti. Postavljen bo zraven vozila, zasnovanega v poklon legendarnemu modelu SEAT 600 ob njegovi šestdeseti obletnici. Na tem razstavnem prostoru bodo na ogled tudi Ducatijev motor, pokal, ki ga prejme zmagovalec kraljevega pokala, in 4D-sistem razširjene resničnosti.

Drugi razstavni prostor znamke SEAT je v središču za povezljivost (Connected Hub), ki je namenjen predstavitvi novih rešitev. Tukaj bo na ogled eMii s tehnologijo Digital Access, ki so jo razvili za okolja, kjer deluje ekonomija delitve. Za vstop v to vozilo ne potrebujete fizičnega ključa, temveč samo mobilni telefon. Deset vozil eMii, ki jih bodo uporabljali zaposleni v podjetju Pier01, bo opremljenih s to tehnologijo. Na razstavi si bo mogoče ogledati tudi My SEAT DataPlug, »dongle«, ki omogoča dostop do storitev povezljivosti tudi vozilom, ki niso opremljena z digitalno tehnologijo.

V središču za povezljivost je tudi »arena navdiha« (Inspiration Arena), kjer je bil organiziran predstavitveni dan za zagonska podjetja, ki sodelujejo v programu SEAT Accelerator by Conector. Ta pospeševalni program je petim inovativnim projektom zagotovil podporo za razvoj. Po petih mesecih pospešenega razvoja so projekte predstavili investitorjem in strokovnjakom, pri tem pa so se osredinili na poslovne modele in prihodnje izzive na trgu.

SEAT bo prisoten tudi v prostoru, imenovanem »povezana ulica« (Connected Street), kjer bo javnost prvič dobila vpogled v najnovejše napredke in inovacije na področju povezljivosti. SEAT bo obiskovalcem omogočil vožnjo z Ateco Smart City Car, ki išče proste parkirne prostore v mestu. Prav tako bodo lahko preizkusili aplikaciji Parkfinder in Travipay, ki zmanjšata čas iskanja parkirnega prostora ter olajšata elektronsko rezervacijo in plačevanje. Obiskovalci se bodo lahko podali tudi na testno vožnjo s prototipom električnega vozila SEAT, eMii, in preizkusili tehnologijo Digital Access.

* Android Auto, Google Play in Android so blagovne znamke podjetja Google Inc.