Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT in Ducati

Jorge Lorenzo, uslužbenec pri družbi SEAT za en dan

05.25.2017

Martorell (Španija), 4. maj 2017 Jorge Lorenzo je odložil dirkaški kombinezon in oblekel uniformo delavca v tovarni SEAT v Martorellu v Barceloni. Na svoj trideseti rojstni dan je trikratni svetovni prvak sodeloval pri izdelavi svojega novega vozila - modela SEAT Leon CUPRA.

Dirkač razreda MotoGP je obhod po tovarni v delavski uniformi začel v delavnici s pločevino, kjer več kot 2000 robotov sestavlja strukturo vozila. Spremljal ga je direktor tovarne Steffen Reiche. »Navdušila me je vsa tehnologija v tovarni. Počutil sem se, kot da bi bil v tovarni Transformerjev. V življenju sem videl že veliko tovarn in rečem lahko, da je ta daleč najboljša,« je povedal.

Lorenzo se je nato odpravil v montažno delavnico modela SEAT Leon, kjer je pri konstrukciji svojega vozila sodeloval pod budnim očesom drugih uslužbencev v tovarni, ki so bili nad njegovim obiskom presenečeni, saj o tem niso bili obveščeni. »Težko je verjeti, da je vsakih 40 sekund na tekočem traku sestavljeno novo vozilo. Za to sta potrebna posebno načrtovanje in natančnost, podobno kot v vrhunskem tekmovalnem dirkanju,« je še povedal trikratni svetovni prvak serije MotoGP ob obisku tovarne največjega proizvajalca vozil v Španiji.

Ko je bil SEAT Leon CUPRA končan, so ga delavci predali Lorenzu, njegovemu lastniku. Na voznikova vrata so prilepili vinilno nalepko z njegovim prepoznavnim logotipom s številko 99.

Lorenza je med obiskom pozdravil predsednik družbe SEAT Luca de Meo, s katerim sta razpravljala o prihodnosti avtomobilističnega sektorja. Lorenzo je še posebno zanimanje izkazal za električna in avtonomna vozila. Pri pogovoru sta se jima pridružila Jaime Puig, direktor SEAT Sport, in Antonino Labate, pristojni za strategije, poslovni razvoj in delovanje pri SEAT Sport. Poudarila sta, da sta ponosna, ker je Jorge Lorenzo ambasador znamke: »Družbi SEAT in Lorenzu sta skupna tekmovalni duh in želja po izkazovanju, ki ju Lorenzo kaže na dirkalni stezi. Z velikim veseljem mu izrekamo dobrodošlico pri SEAT-u, v našem domu.«

Dirkač ekipe Ducati je ena najbolj priznanih športnih osebnosti v Španiji in vzor v motociklističnem dirkanju. Spretnosti na dirkalni stezi so mu trikrat prinesle naslov svetovnega prvaka v razredu MotoGP, dva naslova prvaka v kategoriji 250 ccm, zdaj pa še naziv ambasadorja španske znamke SEAT. »Kot dirkač se vsako stotinko sekunde borim na stezi. Pri SEAT-u sem opazil enako strast do detajlov in kakovosti, zaradi česar sem ponosen, da sem ambasador znamke. Avtomobili so moja velika strast in Leon CUPRA je izjemno zmogljiv,« je povedal Jorge Lorenzo.

Trikratni svetovni prvak bo vozil model SEAT Leon CUPRA. Ta model združuje privlačen dizajn in inovativno tehnologijo. Z motorjem z zmogljivostjo 300 konjskih moči in pospeškom od 0 do 100 kilometrov v 4,9 sekunde je najzmogljivejši v ponudbi vozil SEAT.

SEAT je sponzor ekipe Ducati v MotoGP, sodelovanje med Lorenzom in znamko SEAT pa je del sponzorstva. Po dogovoru je SEAT Leon CUPRA tudi uradno vozilo italijanske ekipe. Določeno je tudi, da mora biti logotip znamke SEAT prisoten na sprednji strani motocikla ter na kombinezonih dirkačev in uniformah članov ekipe.