Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Ženeva 2016

Novinarska konferenca na avtosalonu v Ženevi 2016

03.03.2016

SEAT na avtosalonu v Ženevi predstavlja svoj prvi SUV. Pri novi SEAT Ateci gre za edinstveno kombinacijo značilnega dizajna, dinamičnega užitka pri vožnji, urbane raznolikosti in prepričljive uporabnosti. Prvorazredna povezljivost, inovativni asistenčni sistemi in najvišja učinkovitost spadajo k tehnološkim vrhuncem ter naredijo iz Atece enega najizvirnejših SUV-jev v segmentu. Zaradi izstopajoče kakovosti, natančne izdelave in privlačnega razmerja med ceno in kakovostjo gre za pravi SEAT. Pri Ateci predstavljata vsak dan in vsak prevoženi kilometer razburljivo izkušnjo.

Nova SEAT Ateca je poimenovana po majhnem španskem kraju, da se ohrani tradicija poimenovanja naših modelov. SUV je bil v celoti razvit in oblikovan v Barceloni.

Bistvena vloga tega vozila je negovanje imidža, pravi Luca de Meo, predsednik uprave znamke SEAT S.A. "SEAT Ateca bo v naslednjih letih stalno pokrivala naraščajoči segment vozil SUV v Zahodni Evropi."

Ateca nazorno kaže razvoj značilnega oblikovalskega jezika SEAT. Jasno lahko prepoznamo, da je bil ta SEAT v vseh svojih elementih oblikovan v popoln SUV," pravi dr. Matthias Rabe, izvršni podpredsednik znamke SEAT S.A. za raziskave in razvoj.
Dizajn je oglat in poln napetosti. Vsaka podrobnost je bila ustvarjena natančno in kakovostno ter z veliko strasti in ob strokovni podpori mnogih udeleženih.

SEAT Ateca bo jeseni na voljo pri slovenskih pooblaščenih partnerjih SEAT. SEAT Ateca je na voljo z dizelskimi in bencinskimi motorji moči od 115 do 190 KM, sistemom 4Drive in pogonom spredaj, ročnim menjalnikom ali menjalnikom DSG. Obširno ponudbo tehnoloških možnosti sestavljajo LED-žarometi, številni asistenčni sistemi, denimo asistenca za zastoje in asistenca za ukrepanje v sili, ter najnovejši paketi Infotainment vključno z 20,3 cm velikim zaslonom na dotik in sistemom Full Link. Trije nivoji opreme nudijo številne barve in zelo kakovostne materiale za vsak okus.

SEAT v primerjavi s prejšnjim letom še vedno dosega prepričljivo prodajo z 1-odstotno rastjo globalnih prihodkov v prvih dveh mesecih leta.

Luca de Meo dodatno poudarja, da SEAT rast prihodkov beleži v tretjem zaporednem letu.

V letu 2015 je ta številka pri dobavljenih vozilih znašala 400.000 vozil. To pomeni rast prodajnih številk za 25 % v zadnjih treh letih in s tem najboljši rezultat od leta 2007.