Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Aktualno

Doživeti vozilo z vsemi petimi čuti – ljubezen na prvi pogled – Novice in dogodki – O znamki SEAT - SEAT | SEAT

01.21.2016

Čeprav barvni sistem Pantone nudi tisoče barv, ima SEAT lastno ekipo za barve, ki se strokovno osredotoča na iskanje novih barvnih odtenkov vozil prihodnosti.

Ta ekipa delo v glavnem gradi na vizualnih spoznanjih, da bi paleta modelov SEAT z novimi barvami postala še privlačnejša.

"Naše delo se začne tri leta pred proizvodnjo vozila, in sicer z določeno paleto barv. Najprej si ogledamo prihodnje trende, v nadaljevanju določimo različne zasnove in o njih razpravljamo, nato izvedemo teste. Zatem se odločimo, na katero paleto barv se želimo osredotočiti," razlaga Jordi Font, vodja oddelka za barve pri znamki SEAT.

Gre za dolgotrajen proces in nič ni prepuščeno naključju. Oddelek izdela več kot sto sestavov, preden se odločimo, katera barva je prava za proizvodnjo. Po nekaj mesecih dela se začnejo testi na vozilu:

uporabimo prek 1.000 litrov barve, da rezultate ocenimo še na vozilu, nato barvo testiramo na sončni svetlobi in v senci, da vidimo, kako se odbija. Vsako vozilo prejme sedem slojev barve za enakomerno lakiranje in zagotavljanje površine, ki je odporna na vse vremenske vplive.

Ko Font govori o trendih prihodnosti, še zlasti poudari, da so bile do zdaj uporabljene pretežno športne barve. Vendar pa se trendi obračajo k zahtevnejšim odtenkom z več barvnimi učinki. To je pot, ki smo jo zdaj ubrali.

Oddelek za barve ima intenzivno povezavo z vizualnim dojemanjem: "Delamo v svetu čutil, saj oblikujemo čustva. Že res, da barve že obstajajo. Kljub temu podeljujemo tudi značaj in edinstveno osebnost," doda Font o svojem delu, ki sledi cilju očarati na prvi pogled.