Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Frankfurt 2015

SEAT na sejmu IAA 2015

09.15.2015

Sejem IAA 2015 bo ostal v spominu: tudi 66. izdaja sejma, ki se odvija vsaki dve leti, je ponovno poskrbela za številne novosti, presenečenja in vrhunce - in SEAT je bil čisto v ospredju.

Na konferenci za medije SEAT je na oder stopil predsednik uprave Jürgen Stackmann in v pozdravnem nagovoru najprej pozdravil občinstvo, ki je napeto pričakovalo njegov nastop.

V nadaljevanju Jürgen Stackmann ni samo potrdil predstavitve terenskega modela SEAT SUV na začetku leta 2016, temveč je z razstavnim vozilom SEAT Leon Cross Sport tudi dal slutiti, kakšen bo oblikovalski jezik. Ne nazadnje je predsednik uprave še oznanil, da bo SEAT v naslednjih petih letih neverjetnih 3,3 milijarde evrov vložil v raziskave in razvoj.

Brez dvoma je bil eden vrhuncev letošnjega sejma IAA predstavitev novega salonskega vozila. Potem ko je SEAT 20V20 na ženevskem avtosalonu 2015 poskrbel za začudenje, je zdaj SEAT Leon Cross Sport navdušil strokovne medije in oboževalce. Kot prava mešanica, izdelana na osnovi SEAT Leona SC CUPRA, prinaša zahvaljujoč štirikolesnemu pogonu športno in dinamično zmogljivost na vsakem terenu. Notranjost odseva toploto in kakovost - z oranžnimi barvnimi poudarki in vpadljivimi površinami. Zunanja stran SEAT Leona Cross Sport prepriča z vpadljivimi karakternimi linijami, vznemirljivimi sorazmerji in lakiranjem v ultra oranžni barvi. Značilni elementi CUPRA na sprednjem in zadnjem delu ter LED-žarometi dopolnjujejo v celoti uspel nastop. In kot se je izrazil Jürgen Stackmann: "S tem se Leon Cross Sport brezhibno prilega znamki in mlademu, raznolikemu življenjskemu slogu. "

Dodatno je bila predstavljena nova SEAT Ibiza CUPRA s 141 kW (192 KM), najmočnejši model družine SEAT Ibiza,

ki ne prepriča samo z zelo zmogljivim motorjem, temveč z novo tehnologijo Full Link, dinamičnim dizajnom in športno izpušno cevjo postavlja nezamenljive poudarke.

Seveda je bil na sejmu IAA 2015 prisoten tudi veliki brat nove SEAT Ibize CUPRA, Leon CUPRA 290. Z 213 kW (290 KM) v samo 5,7 sekunde pospeši z 0 na 100 km/h, zato ni presenetljivo, da je bil na razstavnem prostoru SEAT deležen izjemne pozornosti.

Med vrhunce lahko štejemo tudi predstavitev posebnih modelov, ki najbolje odražajo sodobni duh časa: premiero posebnih modelov SEAT CONNECT. Modeli SEAT Mii, Ibiza, Leon, Toledo in Alhambra CONNECT prepričajo s povezljivo tehnologijo Full Link, ki je bila razvita v sodelovanju s kovačnico tehnologij SAMSUNG. Serijsko je mogoča preslikava različnih funkcij pametnega telefona v sistem Media System Plus - da ostanete tudi med vožnjo povezani s svetom. S tem je narejen prvi korak v smeri povezane vožnje.

Ibiza CUPRA
1.8 TSI start-stop 141 kW (192 KM)
(poraba neosvinčenega super goriva pri kombinirani vožnji: 6,0 l/100 km; izpusti CO₂, pri kombinirani vožnji: 139 g/km; razred učinkovitosti CO₂: D*)

Leon SC CUPRA 290
2.0 TSI start-stop 213 kW (290 KM)
(poraba neosvinčenega super goriva pri kombinirani vožnji: 6,7 l/100 km; izpusti CO₂, pri kombinirani vožnji: 156 g/km; razred učinkovitosti CO₂: D)*.

Leon CUPRA 290
2.0 TSI start-stop 213 kW (290 KM)
(poraba neosvinčenega super goriva pri kombinirani vožnji: 6,7 l/100 km; izpusti CO₂, pri kombinirani vožnji: 156 g/km; razred učinkovitosti CO₂: D)*.

Leon ST CUPRA 290
2.0 TSI start-stop 213 kW (290 KM)
(poraba neosvinčenega super goriva pri kombinirani vožnji: 6,8 l/100 km; izpusti CO₂, pri kombinirani vožnji: 158 g/km; razred učinkovitosti CO₂: D)*.


Na slikah je prikazana dopolnilna oprema. Navedena oprema je na voljo odvisno od modela in izvedbe modela.


* Navedene kombinirane vrednosti so bile izmerjene s predpisanimi postopki (VO(ES)715/2007 v trenutno veljavni različici). Navedeni podatki se ne nanašajo na posamezno vozilo in niso sestavni del ponudbe, temveč so namenjeni primerjavi med različnimi tipi vozil. Poraba goriva in emisije CO₂ niso odvisne samo od tega, kako učinkovito vozilo izkorišča gorivo, temveč tudi od obnašanja pri vožnji in drugih netehničnih dejavnikov.