Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT Ateca

SEAT Ateca – nove značilnosti

05.04.2016

Novi asistenčni sistemi, 4,36 metra dolžine, do 510 litrov velik prtljažnik … seznam posebnosti nove SEAT Atece je dolg. Nič ne more premagati občutka biti na dirkaški progi z novo SEAT Ateco. V Martorellu zasnovan SUV zdaj prvič zapušča proizvodne hale.

Thomas Schauer, inženir podjetja, testira in ocenjuje novi model. Po letih težkega dela je prvi SUV znamke SEAT zdaj končno realnost, s tem pa tudi čudovite novosti in vtisi, ki jih doživiš, ko sediš za volanom.

Kessy: Zahvaljujoč sistemu Kessy se inovacije začnejo, še preden se usedeš v vozilo. To omogoča samodejni dostop in zagon vozila brez neposredne uporabe ključa, dokler je ta v žepu ali torbici.

Pozdravna luč: Ker pozdravna luč sveti od zunanjih vzvratnih ogledal do vstopnega območja, lažje prepoznamo vozilo.

Dinamika: "Ko smo ustvarjali šasijo, smo poseben poudarek namenili popolnemu ravnotežju med športnostjo in udobjem." To daje vozilu posebno okretnost in udobje.

Na terenu: "Nova SEAT Ateca je odlična v mestu in tudi v hribih." Čeprav je Ateca robustna, gre za enega najlažjih vozil v segmentu, štirikolesni pogon pa tudi na najzahtevnejšem terenu zagotavlja prijetno upravljanje.

LED-žarometi: Nova SEAT Ateca z LED-žarometi zagotavlja zanesljivo osvetlitev cestišča med vožnjo.

Učinkovit motor: Ponujeni motorji prepričajo s konjskimi močmi od 115 do 190.

Connectivity: Novi kompaktni SUV z 8-palčnim zaslonom in sistemom SEAT Full Link zagotavlja popolno in varno povezavo med vožnjo. Istočasno indukcijska enota polni ustrezne elektronske naprave brez kabla.

Paketi asistenčnih sistemov: Da bi bila vožnja še prijetnejša, ima Ateca številne asistenčne sisteme, denimo sistem za pomoč pri zastojih, ki zagotavlja ohranjanje smeri na voznem pasu ter razdaljo do spredaj vozečega vozila pri gostem prometu in hitrosti vožnje pod 60 km/h, ter asistenco za pomoč v sili, ki pošilja vizualne in akustične signale ter počasi zavira, če je voznik nekaj časa neaktiven, in vozilo na koncu popolnoma zaustavi ter aktivira opozorilne utripalke, če ne zazna nobenega odziva.

Kamera za prikaz okolice Top View: Nova SEAT Ateca je opremljena s štirimi kamerami za 360-stopinjski pogled, ki vozniku poveča občutek nadzora in varnosti ter nudi popoln prikaz okrog vozila in enostavnejše manevriranje v ozka parkirna mesta. Dodatno ima SEAT Ateca dva senzorja, ki voznika opozarjata na vozila v mrtvem kotu.

Funkcionalnost: Ob tehnoloških novostih novi model očara tudi s funkcionalnostjo. Prostorno notranjost Atece je mogoče učinkovito izrabiti in do 510 litrov velika prostornina prtljažnika nudi prostor za številne možnosti. SEAT SUV je po želji na voljo z vrati prtljažnika, ki so krmiljena s senzorji in se odprejo s premikom noge pod odbijačem.

Dodatno k posebni tehnologiji in izjemnemu dizajnu SEAT Ateca nudi številne mikavne stvari. "Dinamično in udobno doživetje vožnje," poudari Thomas po prvi vožnji z novim modelom.