Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Aktualno

SEAT Leon Eurocup v Mugellu

12.29.2015

Prvič v zgodovini je SEAT Leon Eurocup gostoval v italijanskem Mugellu. Napetost in kurja polt sta bili programirani vnaprej. V tem vznemirljivem vikendu je nastopilo 28 voznikov iz devetih držav in lepo toskansko gričevje izpopolnilo z glasnimi motorji.

Prvo dirko v soboto si bomo zapomnili po številnih prehitevanjih in zaradi varnostnega vozila ob nesreči dveh dirkačev. Na koncu je Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) uspel osvojiti prvo mesto, potem ko se je Niels Langeveld (Baporo Motorsport) zapletel v nesrečo, zaradi katere je na progo moralo zapeljati varnostno vozilo.

Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) je dobro izkoristil nepredvidljive razmere na progi in je celotno dirko pridobival mesta. Na koncu je suvereno zadržal prednost do cilja in osvojil prvo mesto. Sledila sta Lourenço Beirao (PCR Sport) na drugem mestu in Alex Morgan (Wolf-Power Racing) na tretjem. Francozinja Marie Baus-Coppens (JSB Competition) je bila najhitrejša dama in je prvič stopila na najvišjo stopničko na odru za zmagovalce.

Ne glede na to, kako vznemirljiv je bil prvi dirkaški dan, ga je drugi še prekosil. Zaradi tesnega tekmovanja s številnimi prehitevanji do bridkega konca je druga dirka tega vikenda postala ena najspektakularnejših celotne sezone. Prvi je v cilj privozil Mikel Azcona (PCR Sport), ki se, čeprav je dirko začel s prvega mesta in si takoj privozil tri sekunde prednosti, ni mogel izogniti boju s Stianom Paulsenom (Stian Paulsen Racing). Mikel Azcona (PCR Sport) je bil v boju s Stianom Paulsenom (Stian Paulsen Racing) vedno bolj pod pritiskom, vendar pa se je na koncu uspel ubraniti in si s tem zagotoviti zmago. Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) je bil drugi, za njim se je uvrstil Lucas Orrock (Wolf-Power Racing), ki si je po težki dirki s pametno vožnjo uspel zagotoviti tretje mesto in s tem prve stopničke v tej sezoni. Italijanka Carlota Fedelli (SEAT Motorsport Italia) je bila najhitrejša in si je tako zagotovila najvišjo stopničko na odru za zmagovalce v tekmovanju "Ladies Trophy".

Po zelo čustveni drugi dirki v Italiji vodi Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) s 151 točkami, tesno za njim sta Niels Langeveld (Baporo Motorsport) s 137 točkami in Mikel Azcona (PCR Sport) s 117 točkami. Čeprav v Mugellu ni nastopila, Lucile Cypriano (JSB Competition) s 50 točkami še vedno vodi v ženskem delu tekmovanja "Ladies Trophy".

Stian Paulsen, Stian Paulsen Racing, drugi v drugi dirki tekmovanja SEAT Leon Eurocup: "Dirka je bila zelo težka. Na startu nisem bil v najboljšem položaju, saj sem moral začeti z osmega mesta. Zaradi tega sem se moral najprej boriti z drugimi, da bi z Azcono ostal v stiku. Ko mi je to uspelo, sva se izmenjavala na prvem mestu, na koncu pa sem na žalost moral priznati njegovo premoč. Trenutno smo vodilni v tekmovanju SEAT Leon Eurocup in s tem moramo biti za zdaj zadovoljni."

Lucas Orrock, Wolf-Power Racing, tretji v drugi dirki tekmovanja SEAT Leon Eurocup: "Vedeli smo, da smo ujeli pravi ritem za prvo mesto, in tokrat smo lahko to pokazali. Vendar pa sem po nekaj krogih spoznal, da je Stian tesno za mano, zato sem se odločil, da ga spustim zraven, da bi se skupaj borila z Azcono. Obdržal sem mirne živce, vendar pa so čez nekaj časa pnevmatike popustile in se pregrele. Zato sem se moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom. Kljub temu sem z današnjim rezultatom zadovoljen."

Carlota Fedelli, BD Racing, prva v drugi dirki serije "Ladies Trophy" v okviru tekmovanja SEAT Leon Eurocup: "Ker je to moja prva uvrstitev na oder za zmagovalke tekmovanja SEAT Leon Eurocup, sem lahko zadovoljna z rezultatom. Prva dirka je bila zahtevna, saj smo imeli težave z nastavitvami, kar ni bilo dobro za pnevmatike. Kljub temu je šlo za intenzivno dirko, v kateri sem zelo uživala."

Jaime Puig, vodja oddelka SEAT Sport: "V dveh dirkah na dirkališču v Mugellu smo zelo uživali. Bilo je fantastično, saj smo v obeh dirkah na odločitev morali počakati vse do konca. Številni boji in stalne menjave položajev med vozniki so poskrbeli za neprekinjeno napetost in popoln dirkaški vikend. Izjemno smo uživali, in to v vsaki dirki posebej. SEAT Leon Eurocup je ta konec tedna odlično sodeloval s SEAT Motorsport Italia in verjamem, da smo lahko z rezultatom zadovoljni."