Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Z nadaljnjim obiskom in uporabo spletne strani soglašate z našo politiko piškotkov.
V redu

Nova SEAT Ateca

Pravi SUV in sopotnik življenjskega sloga

14.06.2016

Nova SEAT Ateca predstavlja popolnega sopotnika za raznolik in aktiven življenjski slog. Prvi SUV znamke SEAT prepriča z edinstvenimi potezami in neskončno raznolikostjo v vseh podrobnostih. Dizajn je premišljeno funkcionalen, zaradi notranjosti pa je vsak izlet pravi užitek. Obsežni paketi z najsodobnejšimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi zagotavljajo popolno varnost in udobje ter Ateco postavljajo v sam vrh v segmentu SUV-jev. Zaradi izjemne kakovosti, brezhibne produkcije in privlačnega razmerja med ceno in kakovostjo je nova Ateca pravi SEAT.

"Nova Ateca je bistveni del naše nove marketinške strategije za trajno gospodarnost. S tem SUV-jem v naši paleti vozil smo prepričani, da bomo že vidno visoko rast in s tem povezano uspešno podobo znamke še dodatno izboljšali," pravi Luca de Meo, vodja uprave SEAT S.A. "Hkrati pripravljamo največjo produktno ofenzivo v zgodovini znamke SEAT. Segment SUV-jev je najhitreje rastoči segment in simbolizira bistveni korak v smeri tretjega nosilnega stebra podjetja skupaj z Ibizo in Leonom."

Ateca bo na voljo z bencinskimi in dizelskimi motorji od 85 kW/115 KM do 140 kW/190 KM, s pogonom spredaj ali štirikolesnim pogonom ter z ročnim menjalnikom ali menjalnikom DSG. Obsežna paleta tehnoloških možnosti se začne z LED-žarometi in se nadaljuje s številnimi asistenčnimi sistemi, denimo z inovativno asistenco za zastoje in novo asistenco za ukrepanje v sili, ter se ne zaključi z najnovejšimi sistemi Infotainment z 8-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo Full Link. Trije nivoji opreme nudijo številne barve in materiale najvišje kakovosti za vsak okus, svojo popolnost pa dosežejo z modelom Ateca XCELLENCE.

"Nova Ateca je pravi SUV z močnim DNK-jem SEAT. Po eni strani je popolna za mestno uporabo, po drugi se lahko z izstopajočimi kakovostnimi značilnostmi pohvali na zahtevnejših terenih. Vozilo nudi izjemno doživetje vožnje, ki je nadgrajeno s številnimi tehnološkimi vrhunci," pravi dr. Matthias Rabe, član uprave SEAT S.A. in odgovorni za raziskave in razvoj. "Ateca nudi zahvaljujoč velikemu prostoru za shranjevanje, na udobje naravnani opremi ter 8-palčnemu zaslonu na dotik s sistemi Infotainment in navigacijskimi sistemi, denimo s sistemom Full Link, optimalno funkcionalnost notranjosti z najekskluzivnejšo tehnologijo znamke."

Da ne bi prekinili s tradicijo SEAT, je tudi Ateca dobila svoje ime po španski vasi zahodno od Zaragoze v osrčju Iberskega polotoka.