Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Nova SEAT Ateca

Pravi SUV in sopotnik življenjskega sloga

06.14.2016

Nova SEAT Ateca predstavlja popolnega sopotnika za raznolik in aktiven življenjski slog. Prvi SUV znamke SEAT prepriča z edinstvenimi potezami in neskončno raznolikostjo v vseh podrobnostih. Dizajn je premišljeno funkcionalen, zaradi notranjosti pa je vsak izlet pravi užitek. Obsežni paketi z najsodobnejšimi tehnologijami in asistenčnimi sistemi zagotavljajo popolno varnost in udobje ter Ateco postavljajo v sam vrh v segmentu SUV-jev. Zaradi izjemne kakovosti, brezhibne produkcije in privlačnega razmerja med ceno in kakovostjo je nova Ateca pravi SEAT.

"Nova Ateca je bistveni del naše nove marketinške strategije za trajno gospodarnost. S tem SUV-jem v naši paleti vozil smo prepričani, da bomo že vidno visoko rast in s tem povezano uspešno podobo znamke še dodatno izboljšali," pravi Luca de Meo, vodja uprave SEAT S.A. "Hkrati pripravljamo največjo produktno ofenzivo v zgodovini znamke SEAT. Segment SUV-jev je najhitreje rastoči segment in simbolizira bistveni korak v smeri tretjega nosilnega stebra podjetja skupaj z Ibizo in Leonom."

Ateca bo na voljo z bencinskimi in dizelskimi motorji od 85 kW/115 KM do 140 kW/190 KM, s pogonom spredaj ali štirikolesnim pogonom ter z ročnim menjalnikom ali menjalnikom DSG. Obsežna paleta tehnoloških možnosti se začne z LED-žarometi in se nadaljuje s številnimi asistenčnimi sistemi, denimo z inovativno asistenco za zastoje in novo asistenco za ukrepanje v sili, ter se ne zaključi z najnovejšimi sistemi Infotainment z 8-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo Full Link. Trije nivoji opreme nudijo številne barve in materiale najvišje kakovosti za vsak okus, svojo popolnost pa dosežejo z modelom Ateca XCELLENCE.

"Nova Ateca je pravi SUV z močnim DNK-jem SEAT. Po eni strani je popolna za mestno uporabo, po drugi se lahko z izstopajočimi kakovostnimi značilnostmi pohvali na zahtevnejših terenih. Vozilo nudi izjemno doživetje vožnje, ki je nadgrajeno s številnimi tehnološkimi vrhunci," pravi dr. Matthias Rabe, član uprave SEAT S.A. in odgovorni za raziskave in razvoj. "Ateca nudi zahvaljujoč velikemu prostoru za shranjevanje, na udobje naravnani opremi ter 8-palčnemu zaslonu na dotik s sistemi Infotainment in navigacijskimi sistemi, denimo s sistemom Full Link, optimalno funkcionalnost notranjosti z najekskluzivnejšo tehnologijo znamke."

Da ne bi prekinili s tradicijo SEAT, je tudi Ateca dobila svoje ime po španski vasi zahodno od Zaragoze v osrčju Iberskega polotoka.