Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Aktualno

Peščena skulptura SEAT Atece

08.22.2016

Nova SEAT Ateca je to poletje na ogled na letališču El Prat v Barceloni. Vendar ne samo vozilo. Umetnik Sergi Ramirez se je specializiral za peščene skulpture in ravno to uresničil tudi pri SEAT Ateci. S 26 tonami peska je izdelal kopijo prvega SUV-ja v zgodovini znamke SEAT. Ateca je eno najbolj inovativnih vozil v segmentu ter navdušuje kupce in vse tiste, ki se zanjo zanimajo. Zdaj jo lahko v pesku občudujejo tudi na terminalu 1 letališča El Prat, kjer se dnevno mudi več kot 100.000 oseb.

Od konca oktobra bo poleg peščene skulpture tudi prava Ateca razstavljena na razstavnem prostoru s sloganom "Created in Barcelona". Več informacij o tem nudita video Making of in avdiovizualna predstavitev SUV-ja.

Susanne Franz, vodja marketinga SEAT: "Cilj te inštalacije je predstaviti umetnost in dizajn Barcelone z minljivo skulpturo." V nadaljevanju dodaja: "V Barceloni je eno izmed desetih najbolj obiskanih letališč v Evropi, zato je odlično prizorišče za predstavitev SEAT Atece. Hkrati Ateca na ta način poudarja tudi močno vez med znamko SEAT in mestom Barcelona."

Sergi Ramirez že več kot 30 let ustvarja peščene skulpture. Njegove ustvarjalne umetnine so mu prinesle že kar nekaj nagrad. Med drugim prvo nagrado pri tretji in četrti izdaji festivala "Certamen" na Gran Canarii, drugo mesto na festivalu "Zhoushan International Sand Sculpture Festival" na Kitajskem in tretje mesto na festivalu "Tranum Strandfestival" na Danskem.