Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT Leon Eurocup 2016

Zmaga in vodstvo za Stiana Paulsena

05.19.2016

Napetost in veselo pričakovanje v enaki meri. Drugi del tekmovanja SEAT Leon Eurocup, ki se je prejšnji konec tedna odvijalo na dirkališču v Silverstonu, ljubiteljem in gledalcem te mednarodne dirkaške serije obljublja akcijo in obilo vznemirjenja. V odličnih dirkaških pogojih so se udeleženci tekmovanja SEAT Leon Eurocup zbrali v domovini britanskega motošporta in iz kroga v krog skušali doseči najboljši rezultat, preden so se ustalili v prijetnem ritmu. Kot je pri tekmovanju SEAT Leon Eurocup običajno, prvih deset voznikov starta v obratnem vrstnem redu. Zaradi tega je bila druga dirka izjemna in neverjetno vznemirljiva, vozniki pa so vozili na robu svojih zmožnosti.

 

V soboto si je zasluženo zmago privozil Niels Langeveld (Baporo Motorsport), sledila sta Španec Mikel Azcona (PCR Sport) in Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) na drugem in tretjem mestu. V 2. dirki je bil znova najhitrejši Norvežan Stian Paulsen, ki je vodil od začetka do konca in si privozil drugo zmago v sezoni, s čimer je nadaljeval serijo stalnih mest na odru za zmagovalce. Zaradi neverjetne hitrosti se je Stian Paulsen lahko odcepil od preostalih voznikov in si privozil 4,818 sekunde prednosti pred Lourencom Beiraom Da Veigo (PCR Sport), ki se je moral z zasledovalcem Britancem Alexom Morganom (Wolf Racing) za drugo mesto boriti vse do ciljne linije. Mlada Francozinja Lucile Cypriano (JSB Competition) se je v dirko podala z enajstega mesta, vendar je znova pokazala izjemen talent in si z izjemnim povratkom priborila četrto mesto.


 

Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) je utrdil vodilni položaj, zdaj ima 84 točk, sledita Mikel Azcona (PCR Sport) s 70 točkami in Niels Langeveld (Baporo Motorsport) s 53 točkami. V kategoriji "Ladies Trophy" Lucile Cypriano prepričljivo vodi s 40 točkami.


Po tej dirki so se udeleženci tekmovanja SEAT Leon Eurocup odpravili na francosko dirkališče Paul Ricard, kjer sta se 4. in 5. junija odvijali naslednji dirki.

 

Jaime Puig, vodja oddelka SEAT Sport: "Vsaka dirka tekmovanja SEAT Leon Eurocup je spektakel. Danes smo lahko uživali v dvobojih in menjavah položajev, ki so značilni za celotno tekmovanje. Stian je ubranil prvo mesto in je s konstantnostjo vsakič osvojil mesto na zmagovalnih stopničkah, kar samo potrjuje njegovo izjemno formo. Enega boljših rezultatov je danes pokazala Lucile Cypriano, ki se je z enajstega prebila na četrto mesto. Njena mladost in talent sta jo na dirkališču v Silverstonu znova odlikovala. Ta dirka je bila res pravi užitek."