Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT Leon Eurocup 2016

Niels Langeveld vodi v tekmovanju SEAT Leon Eurocup

06.08.2016

Paul Ricard bo Dancu Nielsu Langeveldu (Baporo Motorsport) še dolgo ostal v spominu. Nihče - tudi ne Langeveld - ni mogel slutiti, da bo po tem, ko je osvojil vodilni startni položaj za sobotno dirko, predstavnik ekipe Baporo Motorsport z dvema zaporednima zmagama postal vodilni v tekmovanju SEAT Leon Eurocup. S tremi uvrstitvami na oder za zmagovalce, tremi zmagami in dvema vodilnima startnima položajema je zdaj vodilni mož tekmovanja in človek trenutka. Če torej v soboto vključno z vodilnim startnim položajem ni mogel začeti bolje, v nedeljo ni mogel končati slabše. Niels Langeveld je dirko začel z desetega startnega položaja, z učinkovitim ritmom, pametno vožnjo in s konservativnimi krogi pa se je prebil do prvega mesta. Danec je bil previden in v šampionskem slogu prehiteval tekmeca za tekmecem. Ta lov bo še marsikomu ostal v spominu.

V soboto sta se na oder za zmagovalce poleg Langevelda prebila še Mikel Azcona (PCR Sport) in Alex Morgan (Baporo Motorsport); v nedeljo je to uspelo Julienu Bricheju (JSB Competition) in njegovi kolegici v ekipi Lucile Cypriano (JSB Competition), ki sta ciljno linijo prečkala na drugem in tretjem mestu. Vznemirljivost in intenzivnost sta bila dodatka v peklu tega mističnega francoskega dirkališča, na katerem je prišlo do ponovne menjave na vrhu. Stian Paulsen svoje serije uvrstitev na oder za zmagovalce v letu 2016 prvič ni mogel nadaljevati. Za naslednjo dirko lahko pričakujemo močan povratek Norvežana.

Trenutno je na prvem mestu Niels Langeveld (Baporo Motorsport) s 108 točkami, tesno mu sledita Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) s 105 točkami in Španec Mikel Azcona (PCR Sport) z 92 točkami. V kategoriji "Ladies Trophy" Lucile Cypriano še vedno vodi. Zbrala je 50 točk in je že blizu osvojitvi naslova.

Niels Langeveld, Baporo Motorsport, prvi v drugi dirki tekmovanja 2016 SEAT Leon Eurocup in skupni vodilni: "Kaj sem lahko pričakoval več? Vodilni startni položaj in dve zmagi v dveh dirkah je preprosto neverjetno. Postali smo hitrejši in vozili smo pametno. Moj avto je tako rekoč letel po dirkališču. Od začetka sem se dobro počutil in sem prehiteval enega za drugim, dokler nisem kot prvi privozil v cilj. Ekipi bi se rad še enkrat zahvalil za današnji dosežek."

Julien Briche, JSB Competition, drugi v drugi dirki tekmovanja 2016 SEAT Leon Eurocup, drugi v tekmovanju:
"Veseli smo, da smo si mesto na odru za zmagovalce prvič privozili na dirkališču Paul Ricard. Čeprav je to za nas bilo domače prizorišče - vendar kljub temu tudi mesto, kjer si v zadnjem času nismo uspeli nabrati dovolj izkušenj -, ni šlo za lahko dirko. Kljub temu sta dve vozili ekipe JSB Competition osvojili mesti na odru za zmagovalce in s tem smo lahko zadovoljni. Zdaj moramo nadaljevati z dobrim delom in za naslednjo dirko na dirkališču Mugello zlasti izboljšati nastavitve vozila."

Lucile Cypriano, JSB Competition, tretja v drugi dirki tekmovanja 2016 SEAT Leon Eurocup, vodilna v kategoriji "Ladies Trophy": "To je moja druga uvrstitev na oder za zmagovalce v tej sezoni. S tem se moram najbrž zadovoljiti, čeprav je bilo zelo zahtevno najti prave nastavitve za ta dirkaški vikend. Še naprej se moramo izboljševati, da bi tudi v naslednjih dirkah ostali konkurenčni. Trenutno vodim v kategoriji 'Ladies Trophy' in upam, da bomo tudi v prihodnosti imeli uspešno sezono."

Jaime Puig, vodja oddelka SEAT Sport: "Konec tedna je bil zelo intenziven, saj smo videli neverjetno vznemirljivi dirki. Po izjemnih dosežkih Nielsa Langevelda na dirkališču Paul Ricard bo tekmovanje SEAT Leon Eurocup še bolj vznemirljivo, kot smo pričakovali. Po tem vikendu imamo novega vodilnega v skupnem seštevku in zelo tesno razvrstitev med vsemi dirkači. Čista napetost!"

Ekipe in vozniki tekmovanja SEAT Leon Eurocup se bodo zdaj odpravili v Italijo, kjer se bodo prvič v zgodovini te dirkaške serije borili na dirkališču v Mugellu.