Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Aktualno

Nagrada Eurostar Award

09.14.2016

Predsednik uprave SEAT za proizvodnjo dr. Andreas Tostmann je prejel odlikovanje priznanega magazina Automotive News Europe, in sicer nagrado Eurostar Award v kategoriji proizvodnja in direkcija. Nagrada je priznanje za njegovo kariero izjemnega vodilnega delavca v evropski avtomobilski industriji.

Dr. Tostmann, predsednik uprave znamke SEAT za proizvodnjo od leta 2011, vodi tri tovarne podjetja v Španiji - SEAT Martorell, SEAT Barcelona in SEAT Components. Poleg tega zaseda več mednarodnih položajev znotraj skupine Volkswagen Group. Dr. Tostmann je prejel nagrado za upravljanje in storitve na področju produktnega upravljanja.

Izrazil je zahvalo in zadovoljstvo, saj je priznanje je rezultat zavzetega timskega dela. Znamki SEAT je namreč omogočilo, da se je proizvodnja v tovarni v Martorellu v zadnjih šestih letih povečala za 60 odstotkov, in to z nenehnim izboljševanjem učinkovitosti in kakovosti vozil. "Naš cilj sta nadaljevanje naših prizadevanj ter stalna rast kakovosti, proizvodnje in okoljske učinkovitosti."

Med njegovim vodenjem je tovarna SEAT v Martorellu v letu 2013 prejela nagrado Lean Award in leta 2015 nagrado Lean & Green Award, ki nagrajuje najučinkovitejše tovarne v avtomobilski industriji. To leto je tovarna SEAT Components prejela nagrado Industrial Excellence Award Spain. Zadnje leto je podjetje več kot 17 milijonov evrov investiralo v izboljšanje okoljskih standardov v proizvodnji, nudi pa tudi t. i. programe Ecomotive Factory, da bi izboljšali izrabo resursov znamke.

Tovarna SEAT v Martorellu je na prvem mestu med proizvodnimi tovarnami v Španiji. Leta 2015 je SEAT po letu 2001 zabeležil največjo proizvodnjo, saj je leto zaključil s 7,8-odstotno rastjo in 477.077 proizvedenimi vozili. V tej tovarni proizvajajo modela SEAT Ibiza in Leon, prav tako model Audi Q3, edino vozilo iz premijskega razreda, ki ga proizvajajo v Španiji.

Vrhunci kariere

Dr. Andreas Tostmann je doktoriral iz mehanskega inženirstva in je leta 1990 pri znamki Volkswagen začel na oddelku za načrtovanje proizvodnje. Od leta 1994 je bil odgovoren za sistem Powertrain System Planning pri znamki Volkswagen v Mehiki. V nadaljevanju je prevzel odgovornost za tehnični načrtovalni projekt in projektno upravljanje Powertrain System za skupino VW v letu 1995. Leta 1998 je postal vodja proizvodnje v tovarni Volkswagen v Salzgitterju (Nemčija), tri leta pozneje je postal vodja tovarne. Leta 2004 je postal generalni direktor za Volkswagen v Južni Afriki, nato je postal predsednik uprave za Volkswagen na Slovaškem. V tej funkciji je nato prevzel odgovornost za proizvodnjo. Od leta 2011 je predsednik uprave za proizvodnjo pri znamki SEAT.