Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Pariz 2016

SEAT pariški avtosalon 2016 zaključil z velikim uspehom

10.18.2016

SEAT je zelo uspešno zaključil letošnji pariški avtosalon, zahvala pa gre predstavitvi novega crossoverja SEAT Arona in nove SEAT Atece X-PERIENCE.

 

Pariz, 17. 10. 2016 - Po nekaj neverjetnih tednih uživanja v najboljšem, kar ponuja avtomobilska industrija, se je pariški avtosalon 2016 zaključil. Kot je bilo pričakovati za tako ugleden dogodek, so se na njem zvrstile številne predstavitve avtomobilov, veliko je bilo tudi odličnih inovacij v celotni avtomobilski industriji. SEAT je znova ogromno truda vložil v predstavitev nove SEAT Atece X-PERIENCE, drznejše različice Atece s sistemom 4Drive. Predsednik družbe SEAT Luca de Meo je najavil prihod novega, posodobljenega Leona v letu 2017, predstavitev pete generacije Ibize in morda še bolj razburljive SEAT Arone, s katero se SEAT premierno predstavlja med crossoverji.

De Meo je pojasnil, da "bodo modeli Leon, Ibiza in nova Arona skupaj z Ateco okrepili znamko SEAT z vidika komerciale, financ in ugleda. Leto 2017 bo za SEAT zelo posebno".

Na letošnjem pariškem avtosalonu je 48 obiskovalcev na razstavnem prostoru znamke SEAT dobilo priložnost edinstvene navidezne izkušnje. Eden vrhuncev je bila projekcija, ki je obiskovalce ponesla v Barcelono - rojstno mesto znamke - in jim ponudila 4D-ogled njenih prečudovitih mestnih ulic. Obiskovalci so tako na nov način spoznali najnovejšo pridobitev družine Ateca, SEAT Ateco X-PERIENCE.

Toda futuristična izkušnja na prizorišču Paris Expo v Porte de Versailles se s tem še ni zaključila. Množica obiskovalcev je lahko preizkusila tehnologijo BitBrain, s katero je mogoče zasnovati in konfigurirati avtomobil. Kako deluje? Niz slik na zaslonih prikazuje gore, plažo, koncert v okrožju Barceloneta ali siesto v viseči mreži. Različna tipala ob tem zaznavajo čustva, ki jih sproži posamezna slika, in tako prepoznavajo glavne osebnostne lastnosti gledalca. Na ta način BitBrain izbere popoln avtomobil za testirano osebo.

Lahko takšno tehnologijo v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi v prodajalnah avtomobilov? Glede na njen uspeh na letošnjem avtosalonu vsekakor. V prihodnjih desetih letih bo avtomobilska industrija predvidoma doživela revolucijo na področju inovacij, elektrifikacije in digitalizacije, saj bo ponujala nove storitve mobilnosti in povezane avtomobile. SEAT je v odziv sestavil Ekipo za enostavno mobilnost, ki bo vodila inovacije na področju mobilnosti.

Luca de Meo nam je povedal: "Naša vizija mobilnosti v prihodnosti v središče uporabniške izkušnje postavlja povezani avtomobil. Avtomobil želimo uveljaviti kot storitev, ki ponuja digitalno, povezano izkušnjo. Da bi znamko SEAT pripeljali na višjo raven, ni dovolj le trdo delo pri nenehnem izboljševanju izdelkov in storitev za stranke, temveč se moramo lotiti tudi revolucije v sektorju, da bi v novih trendih prevzeli vodilno vlogo. Naše sanje so, da bi SEAT kot znamka ponujal najenostavnejšo izkušnjo mobilnosti v hitro spreminjajočem se okolju."