Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT Ateca

Finalistka za nagrado AUTOBEST 2017

10.14.2016

SEAT Ateca, ki je že od junija na voljo na številnih evropskih trgih, je med petimi vozili, ki se potegujejo za prestižno nagrado AUTOBEST 2017, ki jo podeljuje 31 specializiranih novinarjev iz prav toliko držav.

AUTOBEST se osredotoča na dizajn, udobje, enostavno vožnjo, stroškovno učinkovitost in oglaševanje ter servisne mreže. S točkovanjem izberejo najboljše vozilo za nakup.

Nagrajeni model bo razglašen v sredini decembra po primerjalnih testiranjih in zaključnem glasovanju.

Priznanje za SEAT Ateco prihaja ob zelo pomembnem času za podjetje. Digitalna transformacija znamke SEAT sovpada z obdobjem, ko SEAT konsolidira svoje finančne rezultate in se pripravlja na največjo ofenzivo novih modelov. Po Ateci bo SEAT v letu 2017 predstavil tri nove modele - posodobljeni Leon, peto generacijo Ibize in novo SEAT Arono.

SEAT se pomika k trajnostni dobičkonosnosti in pričakuje, da bo leto 2016 zaključil z dobičkom. Podjetje je objavilo polletni dobiček v letu 2016 v vrednosti 93 milijonov EUR, kar je 77 % več v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2015.

Dodatno se je tudi četrto leto zapored povečala prodaja, do septembra so jih dobavili 312.900.

SEAT Ateca: resnično kompakten in športen SUV

Z nominacijo Atece za enega najboljših vsestranskih vozil v letu 2016 prvi španski SUV še dodatno nadgrajuje izjemno odzivnost strank z naročili, ki že presegajo 30.000 vozil.

Na preizkusnih trčenjih EuroNCAP je bila Ateca junija nagrajena s petimi zvezdicami za izvrsten dizajn, raznolikost in učinkovitost - z briljantnimi rezultati na vseh področjih kljub povečanemu številu in strogosti testiranj, ki so se še zlasti osredotočala na varnost odraslih potnikov in otrok, pri tem pa niso pozabili niti na pešce in asistenčne sisteme.

SEAT Ateca je na voljo s številnimi opcijami, na izbiro so bencinski turbomotorji (TSI) in dizelski turbomotorji (TDI) z močmi od 115 do 190 KM, pogonom spredaj ali štirikolesnim pogonom in ročnim ali avtomatskim menjalnikom DSG. Stranka ima na izbiro LED-luči in različne asistenčne sisteme, kot sta denimo inovativni sistem za pomoč pri zastojih (Traffic Jam Assist) in sistem za pomoč v sili (Emergency Assist). Prav tako so na voljo sistemi Infotainment z 8-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo Full Link. XCELLENCE je kot nivo opreme dodan k običajnim nivojem opreme znamke SEAT, da bi s tem zadovoljili tudi najzahtevnejše stranke znamke.