Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Predanost in priznanje za ideje

Nagrade SEAT za inovacije zaposlenih

10.17.2016

Nagrade za inovatorje SEAT so ponovno prejeli zaposleni podjetja za njihove prispevke in ideje, saj je bilo v letu 2015 zaradi njihovih inovacij ustvarjenih 39 novih patentov. Nagrade so namenjene spodbujanju inovacij med zaposlenimi, ki bodo povečale in varovale znanje podjetja ter prispevale inovativne rešitve za vso podjetje.

V letu 2015 so zaposleni izumili in predložili 122 inovacij, kar je na koncu pomenilo 39 registracij patentov. Od teh inovacij je 26 nacionalnih, pri preostalih trinajstih pa gre za mednarodne projekte. Pomembni patenti, ki so bili predstavljeni, se ukvarjajo z izboljšavami in novimi rešitvami ali aplikacijami v povezavi s tehnologijo in produkti, nekaj jih je tudi s področja prodaje in marketinga.

Nagrado za inovatorje 2016 so podelili sistemu za previs kolesa, ki nadzoruje kot previsa kolesa na športnih vozilih, in sicer so temu sistemu podelili nagrado za najboljši mednarodni patent, medtem ko je nagrado za najboljši nacionalni patent prejelo pulzirajoče vžigalno stikalo. Med inovacijami je bila za najboljši predlog izbrana aplikacija za iskanje prostih parkirnih mest BCN, ki prikazuje razpoložljiva prosta parkirna mesta v mestu Barcelona.

Podpredsednik znamke SEAT za raziskave in razvoj dr. Matthias Rabe je ob tej priložnosti povedal: "Za avtomobilsko industrijo in za vse to, kar še prihaja, je prihodnost v električni mobilnosti. Gre za avtomatično vožnjo in povezljivost, digitalizacijo. Na teh področjih potrebujemo inovacije, da bi ohranili prednost: potrebujemo dobre ideje, ki jih moramo zaščititi."

Od leta 2006, ko je SEAT zagnal ta program, se je v portfelju podjetja že zbralo 285 patentov. Nagrade za inovacije predstavljajo zavezo znamke SEAT svojim zaposlenim ter potrjujejo, da podjetje promovira njihovo aktivno udeleževanje in kulturo inovacij na delovnem mestu. Dodatno te nagrade spodbujajo zaposlene, da izumljajo še več inovacij in jih tudi bolje varujejo.