Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SEAT program pospeševanja

SEAT Accelerator by Conector izbral šest start-upov

10.18.2016

SEAT Accelerator by Conector, pospeševalnik, specializiran za avtomobilsko industrijo, ki ga promovirata SEAT in Conector, je izbral šest projektov, ki bodo vključeni v prvi program pospeševanja. V obsežnem postopku izbire so analitiki Conectorja med 42 predlogi izbrali osem podjetnikov, ki so sodelovali na dnevu start-upov in svoje projekte 7. oktobra predstavili v prostorih znamke SEAT. Ob koncu nedavnega kroga glasovanja so vodje znamke ter partnerji in mentorji Conectorja izbrali šest start-upov, ki bodo sodelovali v prvem programu pospeševanja SEAT - SEAT Accelerator by Conector.

Izbrana zagonska podjetja za prvi program pospeševanja:

/ Boonder: tehnologija, ki omogoča neposredno, zanesljivo povezavo med posameznimi napravami v avtonomnih vozilih.

/ GOI travel: skupno gospodarsko podjetje, ki poveže zasebne in poklicne voznike z ljudmi, ki potrebujejo dostavo.

/ Innroute: digitalna platforma, ki uporablja geolokacijo, da operaterjem omogoči prodajo prostora na njihovih tovornjakih.

/ Open Car: programska oprema, ki omogoča skupno rabo avtonomnih vozil, ko jih njihovi vozniki ne uporabljajo.

/ Pulp Car: trg, kjer lahko zasebniki prodajajo rabljena vozila na varen, zaupen in preprost način.

/ Valeet: aplikacija, ki zbira parkirne storitve na zahtevo.

Prvi program pospeševanja SEAT Accelerator by Conector se bo odvijal pet mesecev. V tem obdobju bodo podjetniki dobili delovni prostor v prostorih znamke SEAT in se udeleževali izobraževanj, izkoristili pa bodo lahko še storitve, ki jih nudijo dobavitelji, v vrednosti nad 100.000 EUR, ter osebno pomoč in nadzor znamke SEAT in Conectorja. Dodatno bodo vsak start-up spremljali mentorji, ki so strokovnjaki na različnih področjih in bodo svetovali pri ključnih dejavnikih vsakega poslovnega modela na občasnih skupnih in posameznih sestankih.

Cilj programa je zagotoviti rast in prodajo storitev projektov. Preden se bo program pospeševanja zaključil, bodo podjetniki projekte predstavili na dnevu predstavitev, zasebnem investicijskem forumu, ki se ga bodo udeležili vodilni investitorji in sponzorji v državi.

SEAT Accelerator by Conector je nastal v okviru transformacijske faze, v kateri je trenutno avtomobilski sektor. Vizija prihodnosti mobilnosti znamke SEAT je povezano vozilo, ki je v središču uporabniške izkušnje. V tem smislu želi SEAT postati vodilni na področju povezljivosti in digitalizacije ter ponuditi najenostavnejšo izkušnjo mobilnosti. Zaradi tega razloga je podjetje ustanovilo ekipo za enostavno mobilnost. Ekipa različnih strokovnjakov je pripravljena voditi preobrazbo znamke SEAT na področjih digitalizacije, raziskav in razvoja, strankinih izkušenj ter poslovnega razvoja.

Conector je pospeševalnik start-upov, ki ga promovirajo nekateri pomembni poslovneži iz sveta tehnologije v Španiji. Njegovi člani so: Carlos Blanco, ustanovitelj podjetij Nuclio VB in Akamon, v letu 2014 pa je bil proglašen za najboljšega španskega podjetnika in najboljšega poslovnega investitorja; Gerard Olivé, ustanovitelj podjetij Antai in BeRepublic; Marc Ros, ustanovitelj podjetij AftershareTV in 60dB; Marc Vidal, ustanovitelj podjetja Idodi VC; Miguel Vicente, ustanovitelj podjetij Antai, LetsBonus in Wallapop; Risto Mejide, ustanovitelj podjetja AftershareTV; Xavier Verdaguer, ustanovitelj podjetja Imagine; in Elisabeth Martínez, izvršna direktorica pospeševalnika. Conector je bil ustanovljen za promocijo in podporo podjetniškega ekosistema v Španiji, saj želijo s pospeševalnikom podpreti projekte in poslovneže v digitalnem sektorju (internet, mobilne in nove tehnologije). Conector združuje več kot 150 mentorjev iz vse Španije, ki so strokovnjaki na različnih področjih, in je spodbudil čez 70 start-upov.