Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SPREMEMBA PARADIGME

Revolucija prikazovalnikov

11.17.2016

Martorell, 28. 10. 2016 - Povečanje pomembnosti prikazovalnikov je revolucioniralo oblikovanje notranjosti avtomobila. Prikazovalniki imajo tako velik vpliv, da Jaume Sala, vodja notranjega oblikovanja pri družbi SEAT, pravi, da »najprej zasnujemo prikazovalnik, nato pa vse drugo. Včasih smo najprej oblikovali notranjost avtomobila in na koncu iskali prostor za prikazovalnik.« Zdaj pa »se vse vrti okrog prikazovalnika«.

Zaradi vedno večjega vpliva povezljivosti v avtomobilski industriji pri družbi SEAT več ljudi skrbi za oblikovanje prikazovalnikov kot za zunanjost avtomobila. Do konca leta bo trideset zaposlenih delalo na oddelku za oblikovanje uporabniške izkušnje, ki je odgovorna za prikazovalnike. Nekateri skrbijo za vmesnik, drugi za aplikacije, ki so podobne tistim na drugih napravah, tretji pa za simulacijo in animacije ter njihov prikaz.

Oblikovanje avtomobilskega prikazovalnika je zelo zamudno delo, ki traja od leta dni do leta in pol, v tem času pa nastane okrog tisoč skic. Pri avtomobilih SEAT imajo vsi prikazovalniki nekaj skupnega - postavljeni so v višini oči in obrnjeni proti vozniku. Najnovejši prikazovalnik v novem Leonu meri okrog 20 centimetrov, kar je podobno tablici. Za ta novi model so zasnovali tri tisoč ikon in piktogramov.

V zadnjih petnajstih letih je bil razvoj »neverjeten« . Jaume Sala pravi, da smo napredovali od »preprostega snemljivega radia do popolnoma razvitega računalnika, nameščenega v avtomobil« , ki ponuja enako vsebino kot druge naprave, kot je tablica. Prav to pa dandanes iščejo kupci.