Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

REZULTATI PO TRETJEM ČETRTLETJU

Pozitivna rast družbe SEAT

11.17.2016

Martorell, 28. 10. 2016 - Finančni rezultati družbe SEAT se še izboljšujejo. V prvih devetih mesecih leta 2016 je znamka dosegla dobiček iz poslovanja v vrednosti 137 milijonov evrov, kar je enajstkrat več od dobička v istem obdobju leta 2015 (12 milijonov evrov). Izboljšana prodajna ponudba, poglavitno zaradi začetnega finančnega vpliva Atece, solidne rasti Alhambre in različic z večjo kontribucijsko maržo, ter znižanje cen sta ključno vplivala na ta rezultat.

Komercialni razvoj družbe SEAT v prvih treh četrtletjih je prispeval k najvišjim prihodkom od prodaje v istem obdobju v zgodovini. Z rastjo 2,3 % je prihodek izdelovalca avtomobilov dosegel 6,535 milijarde evrov (v istem obdobju leta 2015: 6,388 milijarde evrov).

Predsednik SEAT-a Luca de Meo je poudaril, da so zadovoljni z dobičkom iz poslovanja v prvih devetih mesecih leta: »V teh rezultatih se že kaže uspeh Atece, kar dokazuje, da bo imela največja ofenziva proizvodov v zgodovini ogromen pozitiven učinek na utrjevanje znamke. Modeli Leon, Ibiza in Arona bodo spodbudili zmogljivost.«

Podpredsednik družbe SEAT za področje financ, informacijske tehnologije in organizacije, Holger Kintscher, pa je izpostavil, da »smo še zmeraj na poti proti trajnostni dobičkonosnosti in bomo leto 2016 zaključili z dobičkom«. Kintscher je dodal, da bodo »v zadnjem četrtletju povečali stopnjo naložb, da bi spodbudili industrializacijo novih modelov in delo na platformi MQB-A0 ter začetek komercialne prodaje Atece«.

Začetek prodaje Atece je pozitivno vplival na dobavo vozil v tretjem četrtletju, saj se je ta povišala za 4,5 %. Od januarja do septembra se je dobava vozil povečala za 1,5 % in je skupaj znašala 312.900 avtomobilov (v letu 2015: 308.400). Povečana prodaja Leona (za 7,7 %) in Alhambre (za 23,0 %) ter nedaven začetek prodaje Atece sta že četrto zaporedno leto povečala splošno prodajo znamke. SEAT je do zdaj prejel več kot 30.000 naročil za svoj prvi SUV. Razvoj na trgih v državah, kot so Turčija (+40,6 %), Avstrija (+14,7 %), Švedska (+39,4 %), Poljska (+14,3 %) in Mehika (+4,7 %), je okrepil poslovne rezultate do tretjega četrtletja.