Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SANJE O LETENJU

Dan z Jean-Baptistom Chandelierjem

11.17.2016

Martorell, 4.11.2016 - Letel je že na višini 4000 metrov in izvedel mnogo vragolij v zraku, toda Jean-Baptiste Chandelier najbolj uživa v letenju čim bližje tlom. Francoski jadralni padalec je specialist v dotiku, kot temu pravi. Gre za dotik neke površine z roko ali nogo med letenjem, pri čemer tudi najbolj uživa. Njegove najljubše površine so sneg, pesek, voda ali stavbe povsod po svetu. Njegov najnovejši izziv je bil dotik strehe SEAT Atece, ko se je ta peljala po cesti v francoskih Alpah.

Sredi gorovja vidi obris ceste. »Tam je avtomobil!« zavpije Jean-Baptiste visoko v zraku. Postopoma se spusti ter obvladuje zrak, padalo in težnost. Nenadoma znova začne čarati, ko poleti nad streho avtomobila in se je dotakne z nogo, nato pa se ponovno vzpne ter si v čestitko zavpije »juhuuu« za dosego novega izziva.

Jean-Baptiste, ambasador SEAT-a v Franciji, se je že povzpel višje od 4000 metrov. Razen po domačem francoskem nebu je jadral tudi v številnih drugih državah, kot so Nova Zelandija, Brazilija, Peru, Čile, Maroko, Namibija, Španija in Portugalska.

Z več kot desetletjem izkušenj pravi, da obožuje jadralno padalstvo: »Omogoča mi namreč videti osupljive pokrajine in odkriti svet z drugega zornega kota. Občutek svobode je neverjeten. Počutim se kot novodobni Ikar, skoraj kot človek ptica«.

Z navidezno lahkoto, s katero upravlja jadralno padalo, se pravzaprav še najbolj približa letenju ptic. Oziroma, kot raje reče: »To je super moč, kot jo imata Superman ali Peter Pan.«