Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SMART CITY EXPO

Ateca Smart City Car

11.22.2016

Martorell, 14. 11. 2016 - SEAT bo jutri predstavil bodoči koncept SEAT Atece s funkcijo Smart City Connectivity. Model se imenuje Ateca Smart City Car ter ob pomoči sledilnih senzorjev zbira informacije iz okolja in jih z drugimi uporabniki deli prek aplikacije Parkfinder, ki sta jo razvila podjetje SEAT ter središče za raziskave in inovacije CARNET s sedežem v Barceloni. Po dogovoru z barcelonskim mestnim svetom in podjetjem Cellnex Telecom bo ta pionirski projekt SEAT Ateci Smart City Car omogočil prenos informacij o prostih parkirnih mestih na platformo iCity v Barceloni. Obenem bo strežnik z informacijami oskrbel aplikacijo Parkfinder in prosta parkirna mesta prikazal na zemljevidu.

Voznik bo lahko izbiral med tremi konfiguracijami profila - blizu doma, blizu službe in individualizirano tretjo možnostjo. Uporabniki bodo lahko vsak profil urejali glede na razdaljo, ceno in verjetnost, da bodo hitro našli parkirno mesto. Vključuje tudi funkcije, kot sta »Find my car«, ki prikaže lokacijo parkiranega avtomobila, in »Last Mile Routing«, ki izmeri razdaljo, ki jo je treba prepešačiti do končnega cilja.

Obiskovalci svetovnega kongresa Smart City Expo, ki bo potekal v Barceloni od jutri do četrtka, 17. novembra, si bodo lahko ogledali ta koncept Atece, ki nakazuje bodoči potencial. Fabian Simmer, vodja digitalizacije pri podjetju SEAT, je povedal: »Skoraj 30 % prometa v velikih evropskih mestih predstavljajo vozniki, ki iščejo parkirni prostor. Ateca Smart City Car in aplikacija Parkfinder prikažeta najustreznejšo pot, ki zmanjša čas iskanja parkirnega mesta, to pa pomeni, da se zmanjšajo tudi izpusti, hrup in prometni zastoji v mestih.«

Na razstavnem mestu v paviljonu 2C sejmišča Gran Vía v Barceloni bodo predstavili tudi koncept enostavne mobilnosti znamke SEAT, ki naj bi ga uresničili z rešitvami, ki poenostavljajo življenje posameznikov v urbanem okolju. SEAT bo tukaj razkril tudi najnovejše tehnološke inovacije na področju Smart City. Poleg razkritja Atece bo SEAT na kongresu Smart City, ki ga sponzorira kot globalni partner, predstavil aplikacijo Digital Sharing, razvito za okolja, v katerih deluje ekonomija delitve. Aplikacija deluje kot digitalni ključ za omogočanje delitve avtomobilov v zasebnih in poslovnih okoljih.

Inteligentna mobilnost - tema pogovora med Luco de Meom in Carlom Rattijem
Prvi dan kongresa bo SEAT sodeloval v programu organiziranih pogovorov. Eden bo potekal med Luco de Meom, predsednikom podjetja SEAT, ter Carlom Rattijem, italijanskim arhitektom, inženirjem in direktorjem laboratorija Senseable City Lab pri Tehnološkem inštitutu Massachusettsa (MIT). Pod naslovom »Prihodnost urbane mobilnosti« bosta govornika razpravljala o izzivih urbane mobilnosti v prihodnosti ob upoštevanju vpliva kulture ekonomije delitve, ki med potrošniki postaja zmeraj bolj priljubljena.

Sodelovanje podjetja SEAT pri pomembnem mednarodnem dogodku o pametnih mestih utrjuje njegovo zavezanost razvijanju novih rešitev za mobilnost, pri katerih bo povezani avtomobil izboljšal uporabniško izkušnjo, jo poenostavil in naredil bolj prilagodljivo. V okolju velikih sprememb v avtomobilskem sektorju v prihodnjem desetletju bi SEAT rad postal vodilna znamka na področju povezljivosti in digitalizacije. Pri podjetju SEAT bi radi sklenili nove posle, s katerimi bi se lahko spopadli z izzivi, ki jih postavljajo urbana infrastruktura, prometni sistemi in vozila v mestih.