Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

SMART CITY EXPO

Spodbujanje enostavne mobilnosti

11.22.2016

Barcelona, 16. 11. 2016 - Storitve deljene in povezane mobilnosti podjetja SEAT gredo korak naprej s projektom SEAT Connected Sharing, saj bo SEAT leta 2017 začel pilotni projekt delitve avtomobilov za več kot 14.000 zaposlenih. Projekt bo vključeval različne možnosti prevoza, ki bodo temeljile na delitvi avtomobilov in delitvi prevoza. SEAT Connected Sharing bo na razpolago dal poslovne avtomobile, ko ti ne bodo v uporabi, lastnikom avtomobilov pa bo omogočal izmenjavo ali delitev avtomobilov.

Na letošnjem svetovnem kongresu Smart City Expo, ki do jutri poteka v Barceloni, je SEAT predstavil tudi aplikacijo Digital Sharing, razvito za okolja, v katerih deluje ekonomija delitve. Aplikacija deluje kot digitalni ključ za omogočanje delitve avtomobilov v zasebnih in poslovnih okoljih.

Cilj obeh projektov je doseči napredek v razvoju rešitev, ki poenostavljajo delitev avtomobilov. »Razvoj takšne tehnologije spodbuja koncept enostavne mobilnosti, s katerim želimo uporabnikom in voznikom zagotoviti kar najenostavnejše rešitve, začeli pa bomo pri zaposlenih pri podjetju SEAT. Delitev avtomobilov in možnosti, ki jih ponuja ekonomija delitve, so naraven korak naprej v naši dejavnosti. Prav tako se to usklajuje s procesom transformacije, ki ga doživljamo,« pravi vodja digitalizacije pri podjetju SEAT Fabian Simmer.

Projektoma se pridružujejo druge tehnološke inovacije, ki jih je SEAT predstavil na letošnjem kongresu Smart City Expo. Med drugim so to Ateca Smart City Car in aplikacija Parkfinder, pionirski projekt, ki poenostavlja iskanje prostega parkirnega mesta, ali pa nove možnosti plačila, zasnovane za doseganje napredka pri konceptu enostavnejše mobilnosti, ki jo podpira SEAT. Razstavno mesto podjetja SEAT je obiskovalcem izkušnje povezane in integrirane mobilnosti ponudilo na treh mestih - z vizijo aplikacije Digital Sharing, urbano izkušnjo, ki jo nudi Ateca, ter s sodelovalno platformo iCity, ki povezuje SEAT z barcelonskim mestnim svetom in podjetjem Cellnex Telecom.

Na kongresu Smart City je SEAT predstavil tudi koncept BCN Smart Shuttle, ki ga je razvil CARNET, središče za raziskave in inovacije v urbani mobilnosti. Cilj koncepta BCN Smart Shuttle je ponuditi prilagodljivo mobilnost, prilagojeno urbanemu okolju in posameznikovim potrebam po prevozu. Vodja inovacij pri podjetju SEAT Christoph Wäller je pojasnil to iniciativo: »Želimo pridobiti poglobljeno poznavanje uporabnikovih zahtev glede mestne vožnje, saj bomo lahko tako razvili zelo učinkovite rešitve delitve avtomobilov. Ključni dejavnik uspeha pri takšni storitvi je inteligentnost pri usmerjanju vozil, ki na pameten način usklajuje zahteve različnih voznikov. Zato razvijamo nov algoritem, in sicer formulo mobilnosti, ki jo nenehno preizkušamo in izboljšujemo z novim digitalnim razvijalnim orodjem: laboratorijem navidezne mobilnosti CARNET.«

Na področju Smart City lahko idealno prikažemo napredek v viziji mobilnosti v prihodnosti podjetja SEAT. Znamka SEAT, ki doživlja digitalno preobrazbo, je sestavila raznoliko Ekipo za enostavno mobilnost, ki bo vodila digitalno preobrazbo podjetja na treh področjih delovanja: digitalizacija ter raziskave in razvoj, uporabniška izkušnja in poslovni razvoj.