Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

NOVI SEAT LEON

Elegantnejši, naprednejši in zmogljivejši

12.16.2016

Martorell, 14. 11. 2016 - SEAT nadaljuje najvplivnejšo ofenzivo proizvodov v svoji zgodovini. Po začetku prodaje svojega prvega SUV-ja, SEAT Atece, je zdaj čas za popolno prenovo SEAT Leona. Prihodnje leto sledi prenova Ibize, kar pomeni, da bo španska znamka v manj kot letu dni popolnoma prenovila tri ključna vozila - Ateco, Ibizo in Leon. Obenem se SEAT pripravlja na začetek prodaje Arone.

Novi SEAT Leon se ponaša z elegantnejšim in bolj dinamičnim dizajnom, ki je hkrati razburljiv in racionalen. To se odraža v novih odbijačih in sprednji mreži hladilnika, sprememba pa se pojavi tudi pri sprednjih lučeh, saj so nameščeni LED-žarometi z veliko daljšim dosegom.

Toda to še ni vse, saj ima novi SEAT Leon ogromno novih posebnosti, več tehnoloških novosti in funkcionalnosti. Gre za novo tehnologijo, ki jo ima tudi nedavno predstavljena SEAT Ateca. Med novimi značilnostmi notranjosti sta električna ročna zavora ter sistem za dostop in zagon brez ključa. Novi dizajn sredinske konzole vključuje brezžični polnilnik za mobilne telefone in 20-centimetrski zaslon na dotik z najsodobnejšimi funkcionalnostmi in tehnologijo povezljivosti. Vključuje tudi najnaprednejše asistenčne sisteme. Pri mehaniki je novost 1,6 TDI-motor z močjo 115 KM. Zdaj je na voljo tudi družinska različica modela ST z motorjem 2,0 TDI z močjo 150 KM in sistemom 4Drive. Ima avtomatski menjalnik DSG s sedmimi prestavami. SEAT Leon nudi tudi nov dodatek XCELLENCE z ekskluzivnim dizajnom in najinteligentnejšo tehnologijo.

Novi SEAT Leon bo na voljo tudi v različici CUPRA. Najboljši izraz zmogljivosti španske znamke bo na voljo v modelih SC, 5-vratni in družinski ST, kar v celoti odraža izkušnjo SEAT.

Ob tako posebni priložnosti je SEAT izboljšal vozilo Leon CUPRA z novim motorjem s 300 konjskimi močmi, s čimer je postal najmočnejše serijsko vozilo znamke SEAT. Različica družinskega vozila ST vključuje še menjalnik DSG in popolni sistem 4Drive. Gre za prvo vozilo Leon CUPRA s štirikolesnim pogonom po prvi generaciji vozila Leon CUPRA 4 iz leta 2000. Novi SEAT Leon CUPRA bo predstavljen prihodnjega februarja.