Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

CERTIFIKAT PODJETJA SEAT ZA EKODIZAJN

Eko-inovacije in zavezanost okolju

12.16.2016

Martorell, 24. 11. 2016 - SEAT je prvo podjetje v španskem avtomobilskem sektorju, ki je prejelo certifikat s standardom ISO 14006 za ekodizajn oz. okoljsko zasnovo. Certifikat zagotavlja, da podjetje med procesom zasnove in razvoja upošteva sistem okoljskega upravljanja. Certifikat, ki ga je podelila organizacija TÜV Rheinland, potrjuje okoljsko strategijo podjetja SEAT ter kriterije ekodizajna, ki usmerjajo zasnovo in razvoj celotne linije modelov.

Certifikat ISO 14006 za ekodizajn je za podjetje pomemben mejnik, saj podpira koncept nenehnega prepoznavanja, preverjanja in izboljševanja okoljskih vidikov pri procesu zasnove in razvoja. »Smo prvo podjetje v španski avtomobilski industriji, ki upošteva učinek naših dejavnosti od trenutka zasnove vozila. Certifikat ISO 14006 za ekodizajn je pomembno priznanje našega dela v povezavi z okoljem,« je povedal dr. Matthias Rabe, podpredsednik za raziskave in razvoj pri podjetju SEAT.

Standard ISO 14006 za ekodizajn spodbuja preventivni pristop, saj zagotavlja upoštevanje morebitnih vplivov na okolje od trenutka zasnove vozila. Upošteva vpliv avtomobila na okolje v vseh ciklih, od procesa oblikovanja do trenutka, ko vozilo ni več v uporabi.

Glavni industrijski vlagatelj v raziskave in razvoj

SEAT je vodilni industrijski vlagatelj v raziskave in razvoj v Španiji ter četrto špansko podjetje po vrsti, ki vlaga sredstva v ta namen. Leta 2015 je SEAT vložil več kot 377 milijonov evrov v dejavnosti, povezane z raziskavami, razvojem in inovacijami. To znaša 4,5 % prihodkov in 2,9 % vseh izdatkov za raziskave in razvoj v Španiji.

Rezultati te naložbe so v veliki meri vidni v tehničnem centru podjetja SEAT. Ustanovili so ga leta 1975 v tovarni v Martorellu. Gre za center odličnosti in inkubator znanja, ki pri podjetju spodbuja inovacije. V njem je zaposlenih več kot tisoč inženirjev, odgovornih za zasnovo in razvoj tehnologije pri podjetju SEAT z vizijo mobilnosti v prihodnosti. Vključuje tudi poseben center za dizajn, v katerem je zaposlenih 130 ustvarjalnih profesionalcev. Na svetu je le okrog dvajset tovrstnih centrov.