Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

DRUŽINSKA VOZILA SEAT

Družinska vozila proti SUV-jem

12.16.2016

V dobrem desetletju so družinski avtomobili na španskih cestah postali izjemno priljubljeni. Ker ponujajo veliko prostora za potnike, so najprimernejši za skupinska ali družinska potovanja. Najbolj značilne vrste družinskih avtomobilov so kompaktni družinski avtomobili, družinske limuzine in enoprostorci. V zadnjih letih se je pojavila nova alternativa, SUV (športno terensko vozilo). Gre za model avtomobila, ki združuje vozilo z dvižnimi vrati zadaj in terenska vozila. SUV-ji se ponašajo s prostorno notranjostjo, športnim dizajnom, več možnostmi za vožnjo po različnih terenih in ogromnim prtljažnikom. Zaradi tega lahko SUV štejemo za karavan.

Najbolj tradicionalni družinski avtomobili se prav tako razvijajo s časom, zato ostajajo ena najbolj priljubljenih alternativ na trgu. SEAT Alhambra je denimo vodilna v svoji kategoriji v času, ko so se začeli uveljavljati SUV-ji. Upoštevati moramo, da so enoprostorci zaradi svoje višine in širine na dolgih potovanjih udobnejši za otroke in posledično tudi za njihove starše. Prostoren je tudi prtljažnik, mehanika pa deluje brez težav. Ti avtomobili so na cesti zelo stabilni, vendar pa niso tako primerni za bolj športno uporabo. Za športno uporabo so primernejši kompaktni družinski modeli, kot je SEAT Leon ST. To torej pomeni, da ponudbe družinskih vozil ne zaostajajo.

SUV-ji so pri množicah vsako leto privlačnejši. Vozniki lahko v takšnih vozilih uživajo v popolnem ravnovesju med karavanom in vsem, kar potrebujejo na cesti. Zaradi značilnega urbanega dizajna je vozilo popolnoma primerno za mesta, zaradi stabilne osi in višine pa se lahko uporablja tudi kot terensko vozilo za vožnjo zunaj utrjenih poti. SUV se prav tako prilagodi različnim družinam, saj so na voljo modeli različnih velikosti in zmogljivosti. Tehnološka oprema je še ena prednost kategorije, ki veliko pozornosti posveča aktivni in pasivni varnosti. Treba je le opazovati šole, da bi videli, koliko staršev po otroke pride z SUV-jem. V tem oziru SEAT Ateca prinaša odlične novice za tiste, ki uživajo v takšnih občutkih, saj ponuja tudi izjemno dobro razmerje med kakovostjo in ceno.