Spletna stran SEAT za zagotavljanje nemotene in izboljšane uporabniške izkušnje uporablja piškotke.
Sprejmi in nadaljuj.

Nagrade Autobest 2017

Evropa je izbrala SEAT Ateco

12.19.2016

Martorell (Španija), 15. 12. 2016. - Ateca je znamki SEAT na izboru za naziv AUTOBEST 2017, ki se v evropskem merilu uvršča med najprestižnejše naslove, prinesla laskavo mednarodno priznanje za najboljšo izbiro pri nakupu vozila v Evropi za leto 2017.

Nagrada potrjuje, da gre razvoj španskega avtomobilskega proizvajalca v pravo smer. Prav tako je priznanje vloženemu trudu znamke SEAT, ki pot utrjevanja svojega položaja na najpomembnejših trgih nadaljuje z največjo modelsko ofenzivo v svoji zgodovini. V 18 mesecih bodo predstavljeni 4 novi modeli: Ateca, ki je že na trgu, Leon, ki bo v prodajne salone zapeljal v začetku leta 2017, peta generacija Ibize in novi crossover SEAT Arona, ki bo prav tako na voljo naslednje leto.

"SEAT Ateca predstavlja prelomnico za znamko SEAT. V nov segment vstopamo z modelom, ki našim strankam ponuja prvovrstno izbiro in jasno izraža našo DNK. Ateca bo znamko SEAT popeljala na naslednji nivo. Ta nagrada potrjuje, da smo na pravi poti," je povedal Luca de Meo, predsednik uprave družbe SEAT.

Na izboru AUTOBEST, ki letos poteka že 16. leto, je žirija izpostavila lastnosti, zaradi katerih Ateca za stranke predstavlja najboljšo izbiro pri nakupu vozila: dizajn, udobje, upravljanje, razmerje med ceno in vrednostjo ter prodajno in servisno mrežo.

Žirija avtomobilističnih novinarjev iz 31 različnih držav je Ateco preizkusila konec novembra v Italiji in jo med petimi finalisti izglasovala za zmagovalko priznanega evropskega izbora.

Dr. Matthias Rabe, podpredsednik SEAT-ove uprave, pristojen za raziskave in razvoj, je dejal: "Ateca harmonično združuje dizajn, udobje in tehnologijo. Je idealna izbira za mestno džunglo, saj njene cestne in terenske značilnosti zagotavljajo prvovrstno doživetje v vožnji - ne glede na okolico. Zato verjamemo, da bo Ateca v svojem segmentu postala referenčno merilo."

Ateca zmagovalka tudi na področju urbane mobilnosti
Prvi SUV znamke SEAT trenutno presega vsa pričakovanja in je za znamko ključnega pomena - ne le zato, ker je odprl vrata do enega najbolj dinamičnih segmentov na trgu, temveč zato, ker predstavlja vozilo, s katerim španski avtomobilski proizvajalec odgovarja na pomembne izzive prihodnosti urbane mobilnosti, ki zahteva nove rešitve in nove tehnologije.

Bogata ponudba za vse okuse
Ateca je na izboru AUTOBEST prejela največ točk zaradi svoje bogate ponudbe. Razpon moči bencinskega turbomotorja TSI ali dizelskega turbomotorja TDI sega od 85 kW (115 KM) do 140 kW (190 KM), na voljo je v kombinaciji s sprednjim ali štirikolesnim pogonom ter z ročnim menjalnikom ali menjalnikom z dvojno sklopko DSG. Bogata paleta opreme vsebuje žaromete s celostno LED-tehnologijo, številne asistenčne sisteme, kot sta npr. asistenca za zastoje in nova asistenca Emergency Assist, ter vrhunske informacijske in multimedijske sisteme z 8-palčnim zaslonom na dotik in vmesnikom Full Link. Najbolj bogato opremljena različica X-Cellence v elegantni notranjosti prepriča z oblazinjenjem iz alkantare, z vidika varnosti pa nudi najnaprednejši sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, ki zazna pešce in voznika opozori na morebitno nevarnost trčenja. Poleg tega lahko sistem v kritični situaciji vozilo avtomatsko zavira do zaustavitve.